5 χρόνια πριν

Ράφη - Τα 200+ μου άρθρα στο gr

Με αφορμή τα 200+ άρθρα μου στο hiphop.gr, πάμε να πούμε 2 λογάκια ακόμα για το Hip-Hop μέσα από τα μάτια μου, έτσι όπως το μαθαίνω, το ζω και το αισθάνομαι.

5 χρόνια πριν

Φυλές Ελλήνων Hip Hop Ακροατών (Vol.1)

Το hip hop είναι περήφανα πλέον το νούμερο ένα μουσικό είδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους αριθμούς στο Internet. Με το hip hop εν έτει 2018 όμως να έχει αποκτήσει πολλά και διαφορετικά στυλ, έτσι και οι υποστηρικτές κάθε φάσης του, διαφέρουν αρκετά ανα μεταξύ τους.

6 χρόνια πριν

Ράφη - Τα 100+ μου άρθρα στο gr

Με αφορμή τα 100+ μου άρθρα στο gr σκέφτηκα να σας δείξω από την μεριά μου, με λίγα λόγια τι είναι για εμένα το Hip-Hop, το hiphop.gr και τι ρόλο βαράω ο ίδιος.

9 χρόνια πριν

10 χρόνια χωρίς τους FF.C

Οι Fortified Concept ήταν το πρώτο Ελληνικό RaP συγκρότημα, που έγινε πραγματική ιδεολογία και τρόπος ζωής, με ποικιλία κομματιών και μεγάλη βάση στον στίχο, τόσο του Ρύθμο όσο και του Σκηνοθέτη. Αν και είχε διάρκεια συνολικής δράσης 18 χρόνια από το 1987 έως το 2005, επίσημα στην δισκογραφία με συμβόλαιο ήταν από το 1997 έως το τέλος! Αυτό από μόνο τους μας δείχνει πως με επιμονή και υπομονή κάποια στιγμή θα καταφέρεις να κάνεις αυτό που θέλεις.

9 χρόνια πριν

Hip hop brains non stop

Χωρίς καμία αμφιβολία, το χιπ χοπ είναι μια κουλτούρα που ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο. Στη παρούσα φάση, η ραπ μουσική κυριαρχεί στα charts ενώ η ενδυμασία που υιοθέτησαν οι hip-hoppers έγινε ουκ ολίγες φορές μόδα. Από την άλλη, οι διαφημιστικές εταιρίες χρησιμοποιούν το χιπ χοπ για να πουλήσουν από παιδικά παιχνίδια μέχρι σπορ αμάξια. Εντούτοις η κοινωνία αντιμετωπίζει με δέος αυτή την αυξανόμενη επιρροή της χιπ χοπ.

10 χρόνια πριν

Τα 3 του 3D

Ο 3D ή αλλιώς Τρισδιάστατος, είναι γνωστός στην hip hop κοινότητα, μέσα από τα τραγούδια του που έκανε με τους Άλυτους Γρίφους αλλά και ως solo καλλιτέχνης. Είτε τον αγαπάς, είτε τον μισείς, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την επίδραση και επιρροή του. Ας δούμε τις κορυφαίες τρεις δικές του επιρροές...

10 χρόνια πριν

Όταν οι δισκογραφικές σκοτώνουν την μουσική

Από τις αρχές του 2000, η μουσική βιομηχανία έχει δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την εξάπλωση της πειρατείας, τόσο μέσω της ελεύθερης διακίνησης αρχείων mp3 όσο και την παράνομη πώληση τους σε cd-r. Τότε ξεκίνησε μια εκστρατεία από τις εταιρίες για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, με spot και μηνύματα με τρία βασικά σημεία.

10 χρόνια πριν

Τα 3 του Tylah

Γνωστός στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του στους Professional Sinnerz και τους Party Crusherz (και ίσως άλλα συγκροτήματα που καταλήγουν σε z) o Tylah ή κατά κόσμον Σάββας, μας ενημερώνει για τις δικές του κορυφαίες προτιμήσεις! Δείτε…

10 χρόνια πριν

Μια διαφορετική μουσική κουλτούρα αναδύεται στο Γαλάτσι

Δεκαετία του ’90, Γαλάτσι. Η ιδιωτική τηλεόραση έχει αρχίσει και εγκαθίσταται στις συνειδήσεις των Ελλήνων. Η μουσική υποκουλτούρα κάνει θραύση μέσω των ΜΜΕ. Η αμερικανοποίηση του τρόπου ζωής λανσάρεται στη μέση σκέψη, ως το αναγκαίο greek dream.

11 χρόνια πριν

Jukebox #4 - Mobb Deep - Infamy

Μιά δεκαετία πίσω και ένας χρόνος. Γυρίζω στο προαύλιο του τελευταίου σταθμού, των σχολικών μου χρόνων στην Δραπετσώνα. Πρέπει να σου πω, πως περίπου μία δεκαετία πριν το κρύο ήταν ακόμη αλλιώς. Δειλά, δειλά εμφανιζόταν τέλη Σεπτέμβρη και μας κρατούσε μέχρι μέσα απρίλη, όπου έσβηνε αρμονικά μέσα στην άνοιξη και τις μυρωδιές τις.