Ράφη - Τα 200+ μου άρθρα στο gr

Με αφορμή τα 200+ άρθρα μου στο hiphop.gr, πάμε να πούμε 2 λογάκια ακόμα για το Hip-Hop μέσα από τα μάτια μου, έτσι όπως το μαθαίνω, το ζω και το αισθάνομαι.

Όπως οι περισσότεροι ξέρετε και είχα αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο για "τα 100 μου", ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το HipHop και έχω περάσει και από τα 4 στοιχεία της κουλτούρας μας. Σε αυτό το part θα αναφερθώ για το Break Dance μου, τα χρόνια μου ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο FishboneRadio.COM, για το RapSpect και το σημερινό hiphop.gr.

Break Dance

Την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με το HipHop γενικά ήταν μέσο του Break Dance, ήταν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση που πήγαινα και μου μάθανε τα πρώτα μου moves. Εποχές Freestyler σκεφτείτε.

Από εκεί κόλλησα και για χρόνια συνέχισα να χορεύω σε διάφορες σημεία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (η περιοχή μου), όπου υπήρχαν μάρμαρα και κυρίως στο Γυμνάσιο στο “φυτώριο”, με φίλους από την γειτονιά, κάποιους συμμαθητές και τα B.Boys : Stak, Eddy, Dooky κ.α.

Αργότερα τα πρωινά των Σαββατοκύριακων στον Μέγα Αλέξανδρο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Όποτε πηγαίναμε για break είχαμε όλοι συναγωνισμό, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι από ότι ήμασταν την προηγούμενη φορά και προς άλλες παρέες-ομάδες που ξέραμε. Επίσης δεν έλλειπε ο ελαφρύς ανταγωνισμός για το ποιος κάνει την κάθε φιγούρα καλύτερα. Το πιο ωραίο σε όλο αυτό ήταν η παρέα, τα γέλια, ο θαυμασμός του κόσμου, το να βλέπεις τι είναι ικανό να κάνει το σώμα σου, προσπαθώντας πάντα να ξεπεράσεις τα όρια που νόμιζες πως έχεις. Και φυσικά δεν λείπανε οι μελανιές που γινόντουσαν πάνω στην κάθε αρχική προσπάθεια, μέχρι που η φιγούρα έβγαινε και τέλος την έκανες με ευκολία στα solo σου.

Χορεύαμε εντατικά με τον Τζίτζι μέχρι και λίγο μετά την περίοδο που επιχείρησαν, άδοξα, κάτι τυπάδες που χόρευαν tektonik (καμιά φορά το θυμάμαι και ακόμα γελάω), να μας πάρουν το spot το οποίο πέρα από bmx και skate, ήταν φουλ break dance τότε.

Σήμερα αρκετά σκουριασμένος ο ίδιος, δεν χάνω ευκαιρία να απολαμβάνω το θέαμα που σου προσφέρει αυτός ο χορός και είμαι περήφανος που πλέον θεωρείται ολυμπιακό άθλημα.

Αντίδοτο - FishboneRadio.COM

Λίγους μήνες αφού ξεκίνησα να είμαι στο δυναμικό του hiphop.gr εντάχθηκα και στην ομάδα του Fishbone τον κορυφαίο Ελληνικό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό που έκαναν το πέρασμα τους οι : Κόμης-Χ, Proffesional Sinnerz, Jamster, Bilbas, Noisis, Enemy, LongThree, Prophet of Noise, DeeJay Saras, mr. Seedeez και φυσικά ο άνθρωπος πίσω από όλο αυτό ο D.J. Sneekie. Τα πρώτα hiphop party στο dogz της Θεσσαλονίκης, έως ότου που δεν χωρούσαμε εκεί και μεταφέρθηκε το party μας στο W club.

Κάθε βδομάδα ήταν και κάποιος καλεσμένος : Goin' Through, ΝΕΒΜΑ, Phyrosun, Ominus, Ταραξίας, Μηδενιστής, Υποχθόνιος, Κόμης-Χ, TNS, DJ Teddy O, DJ The Boy και άλλοι πολλοί.

Η εκπομπή μου λεγόταν Αντίδοτο και ως ο mr. hiphop.gr του σταθμού, είχα αναλάβει την μόνη εκπομπή, με επιλογές μόνο από Ελληνικό hiphop, που έφερνε κοντά τα παλιά κλασικά κομμάτια, με τα νέα. Κατά καιρούς ερχόντουσαν και διάφοροι φίλοι και καλεσμένοι όπως : η Ελληνική διοργάνωση του Battle Of The Year, ο Dizastah (S.M.A.), ο Jamster, η Dogmother, ο Ace (Nemesis) κ.α.
Την αγάπη μου σε όλα τα παιδιά του FishboneRadio.COM, στον Sneekie, τον Πάρη, την Νατάσα, τον Γιάννη Καρ και σια. Πέρασα 4 υπέροχα χρόνια με όλη την ομάδα. Το μόνο που μου έμεινε απωθημένο, ήταν η καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή, που λέγαμε να κάνουμε με την Dogmother, αλλά δεν ταίριαξαν ποτέ τα προγράμματά μας....

RapSpect - Atlas TV

Το RapSpect ξεκίνησε σαν μια ιδέα του Lava, που εμένα στην αρχή μου φαινόταν τρελή. Να πάει κατά κάποιο τρόπο το Αντίδοτο από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση. Και στην τελική είχε δίκαιο, έπρεπε να υπάρχει εξέλιξη. Έτσι μετά από πολύ συζήτηση και αρκετή σκέψη, τα βρήκα με το Atlas TV κεντρικής Μακεδονίας και βάλαμε μπροστά. Φυσικά η αρχή όπως πάντα ήταν δύσκολη, γιατί η παρέα που μαζευτήκαμε να υλοποιήσουμε την όλη φάση, δεν είχαμε ιδέα από τηλεόραση και έπρεπε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Και αφού τα βρίσκαμε όλα (σχεδόν) έπρεπε στο τέλος, πάντα να έχουμε κατά νου τον παράγοντα ΕΣΡ (φτάνει έως και 10Κ το μπινελίκι).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές της 1ης σεζόν : τον αδερφό μου τον Lava και την LAVAtrice, τον Γιάννη Λεμονίδη, τον Τάσο Ρίζο (B.Boy TasouLee Rock), τον Γιώργο Φλέγγα και σε όλη την ομάδα του Άτλα. Φυσικά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αντώνη Καμελίδη (διευθυντή του καναλιου).
Φέτος με νέα την ομάδα θα δείτε αρκετά τρελά πράγματα, με τρομερούς καλεσμένους. Είμαστε στο στάδιο που μαζεύουμε ακόμα υλικό. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση σύντομα, με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την 2η season.

RapSpect Playlist:

Εκτελώντας χρέη D.J. για τους Jamster, Iso XL και Sifu VERSUS στην παρουσίαση δίσκου του Αρτέμη για το "Mash-Up Sessions II: Νίκος Παπακώστας"

hiphop.gr

Κάπου εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον b_ και τον Λάγνη για την συναδελφικότητα. Καλή αρχή στην YoKo. Respect στα αλάνια τους moderators: Etze και Axe.

Τέλος ευχαριστώ το big boss Fenix για την συνεργασία που έχουμε.

Το άρθρο για τα 301 άρθρα μου ίσως αργήσει να βγει, ίσως και όχι ανάλογα πως θα με πιάσει πάνω στην τρέλα μου

Θα συνεχίσω όσο αντέχω να είμαι “στρατιώτης” της αρχικής σελίδας του gr, απλά λόγω του ότι ένεκεν η ώρα για την κανονική στρατιωτική μου θητεία και πολλών άλλων υποχρεώσεων, θα πρέπει να αραιώσω. Στο επόμενο άρθρο θα βγει σχετική ανακοίνωση, για το μέλλον του hiphop.gr που θα φέρει αλλαγές και ανανέωση στην ομάδα.

Ό,τι γίνει, θα γίνει για το καλύτερο όλων μας. Μόνο στήριξη στα νέα παιδιά που θα πιάσουν το τιμόνι του gr, η φάση μας τους χρειάζεται.

Ο δικός σας,
Ράφη