Ο Πρώτος Τόμος - επετειακή επανέκδοση βινυλίου

Σε πολυτελή επετειακή επανέκδοση βινυλίου πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Πρώτος Τόμος, η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Ζωντανών Νεκρών. Το 1998, που κυκλοφόρησε επίσημα για πρώτη φορά ο Πρώτος Τόμος από την FM Records, ήταν μία εποχή όπου όντως το βινύλιο άρχισε σιγά σιγά να εγκαταλείπεται από τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο για διαφόρους λόγους και άρχισε να αντικαθίσταται σιγά σιγά από το CD. Μιας και ο Πρώτος Τόμος κυκλοφόρησε πάνω σε αυτό το μεταίχμιο, βγήκε στην αγορά μόνο σε κασέτα και CD.

Ήδη από το 97 τα λιγοστά album που κυκλοφόρησαν σε βινύλιο, όπως φαινόταν, δεν είχαν μεγάλη απήχηση στην αγορά με αποτέλεσμα να βγαίνουν σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα, σε ορισμένες περιπτώσεις να καταστρέφονται έτσι ώστε να αποφευχθεί η πληρωμή των δικαιωμάτων στην ΑΕΠΙ ή να μην κυκλοφορούν καθόλου, όπως συνέβη (δυστυχώς) και με τον Πρώτο Τόμο. Το 1998 τα μόνα ελληνικά hip hop άλμπουμ που κυκλοφόρησαν βινύλιο ήταν οι Μύθοι Του Βάλτου των Active Member σε 500 πιθανόν αντίτυπα και η υπερσπάνια Απειλή των FF.C, όπου μάλλον για τον προαναφερθέν λόγο αρκετά από τα αντίτυπα καταστράφηκαν κι έτσι βγήκαν στην αγορά μόνο 150 copies.

Ο Πρώτος Τόμος κυκλοφόρησε 8 χρόνια μετά για πρώτη φορά σε διπλό βινύλιο σε 100 μόνο αριθμημένα αντίτυπα, όπου για εξώφυλλο είχε απλά ένα αυτοκόλλητο με τα credits. Στο βινύλιο υπήρχαν επίσης και τα κομμάτια “Αν Όλα Τα Παιδιά Της Γης” και “Π.Ρ.Ε.Ζ.Α.” τα οποία είχαν απαγορευτεί λόγω λογοκρισίας από το Υπουργείο Πολιτισμού και που είχαν κυκλοφορήσει σε πολύ λίγες κόπιες CD το 98. Προς πώληση διατέθηκαν μόνον τα 70, αφού κάποια παρέμειναν στο αρχείο του DJ Alx και κάποια άλλα μοιράστηκαν στα μέλη των Ζωντανών Νεκρών σε ένα Live τους τον Μάρτιο του 2006. Τα 70 αυτά αντίτυπα πουλήθηκαν κατευθείαν, έγινε αμέσως συλλεκτικός και περιζήτητος, με την τιμή του μέχρι σήμερα να αγγίζει τα ύψη, αποτελώντας ένα από τους πιο ακριβούς δίσκους στην ελληνική hip hop.

20 χρόνια μετά, κυκλοφορεί ξανά σε διπλό βινύλιο, αυτή τη φορά με το κανονικό του εξώφυλλο σε gatefold πολυτελές εξώφυλλο με matt πλαστικοποίηση και τυπωμένα εσωτερικά inner sleeves, σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα. Επιπλέον, και το πιο ενδιαφέρον, η επανέκδοση θα περιέχει τις αρχικές εκδόσεις των κομματιών "Το Έντεχνο του Δρόμου Στυλ", "Όταν Παίζουν Γκα-Φρα", "Θρίλερ" και "Αν Όλα τα Παιδιά της Γης" καθως και το "Π.Ρ.Ε.Ζ.Α." με την κανονική εισαγωγή του.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές παραγγελίας της συλλεκτικής επανέκδοσης:

Σε Επετειακό Πακέτο (Color 2LP+Instrumental 2LP)

Το επετειακό αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει μία πολυτελή αριθμημένη κασετίνα, στην οποία θα εμπεριέχεται ο Πρώτος Τόμος σε διπλό κιτρινόμαυρο splatter βινύλιο καθώς και τα Instrumentals του δίσκου σε διπλό μαύρο LP. Με αυτή τη παραγγελία έρχονται επίσης ο Πρώτος Τόμος σε διπλό μαύρο βινύλιο, μαζί με ένα μαγνητάκι ΖΝ.

Σε συλλεκτικό πακέτο (Early Bird)

Το συλλεκτικό πακέτο, 50 αντιτύπων, το οποίο θα αναγράφει στο inner sleeve προσωπική αφιέρωση του παραγγέλοντα. Με αυτήν την παραγγελία εξασφαλίζεται η συλλεκτική επετειακή κασετίνα, επιπλέον ο Πρώτος Τόμος σε μαύρο διπλό LP, μαζί με ένα κεντητό και ένα μαγνητάκι ΖΝ επίσης.

Το βασικό πακέτο

Με το βασικό πακέτο εξασφαλίζεται ο Πρώτος Τόμος σε μαύρο διπλό LP.

Test Pressing

Υπάρχουν διαθέσιμες τρεις παραγγελίες αυτής της έκδοχης. Με αυτή την παραγγελία εξασφαλίζονται Test Pressings από την επανέκδοση του Πρώτου Τόμου, Test Pressings από τα Instrumentals του δίσκου, το όνομα του παραγγέλοντα τυπωμένο στις ευχαριστίες, μία κασετίνα, ένα Splatter και ένα μαύρο Πρώτο Τόμο, ένα βινύλιο με τα Instrumentals και ένα μαγνητάκι ΖΝ.

Χορηγία

Επίσης έχει δοθεί η ευκαιρία να μπουν 2 χορηγοί έναντι 1200 ευρώ εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα Τest Pressing του άλμπουμ και Test Pressing του βινυλίου με τα Instrumental, το όνομά στα ευχαριστήρια τυπωμένο στο εσωτερικό του δίσκου, έξι μαύρα βινύλια και τρείς αριθμημένες επετειακές κασετίνες.

Η καμπάνια ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 12 Ιανουαρίου του 2019! Σε λιγότερο από τέσσερις μέρες μαζεύτηκε σχεδόν το 50% των απαιτούμενων χρημάτων. Η προθεσμία μόνο 17 ημερών σε συνδυασμό με το μεγάλο ποσό που απαιτείται να συγκεντρωθεί καθιστά αυτό το crowdfunding μια πολύ μεγάλη και τολμηρή παραγωγή, όπως αναφέρει και ο ίδιος o DJ Alx, καμία σχέση με αυτές που προηγήθηκαν.

Παραγγελίες Ζωντανοί Νεκροί - Ο Πρώτος Τόμος Limited Double Vinyl LP

https://fundrazr.com/znprotostomos?ref=fb_86Zzs8_ab_9goySzB3q1B9goySzB3q1B

Είναι οι Ζωντανοί Νεκροί ζωντανά μέσα στο Τεκέ...