BFC Hip-Hop Festival 2024 (7/4 Ασπρόπυργος + Διαγωνισμός)

Λίγα λόγια για το ΒFC HIP HOP FESTIVAL

Το πρώτο “Break For Callout HIP HOP FESTIVAL” διεξήχθη το 2017 και ήδη από την πρώτη φορά αποτύπωσε μοναδικές στιγμές και πολλές εντυπώσεις από κόσμο σχετικό της Hip-Hop κουλτούρας, αλλά και από κόσμο που το είδε για πρώτη φορά.

To B.F.C. HIP HOP FESTIVAL

Συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του Hip - Hop, την τέχνη και την κουλτούρα του δρόμου, ενώ παράλληλα φέρνει νέους αλλά και παλιούς καλλιτέχνες που την εξελίσουν εδώ και γενιές. Όλα αυτά στα πλαίσια ενός φεστιβάλ, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της επιλογής τους, όπως το Break Dance, DJing, Rapping και Graffiti, ή αλλιως Χορός, Μουσική, Στιχός και Ζωγραφική.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες δράσεις διδακτικού χαρακτήρα, θεάματος αλλά και διασκέδασης. Συγχρόνως όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει για το φεστιβάλ και το ακολουθεί, πράγμα που μας δίνει κίνητρο να το κάνουμε συνεχώς καλύτερο.

Σχετικά με εμάς

Το BFC HIP HOP FESTIVAL είναι ένας θεσμός ο οποίος προάγει την κουλτούρα του Hip - Hop, ή αλλιώς τέχνη του δρόμου, με το να δραστηριοποιείται σε παραστάσεις, διαγωνισμούς και εκδηλώσεις. Επιπλέον δίνει χώρο σε όλη την κοινότητα του Hip - Hop να παρουσιάσει το έργο της. Στις εκδηλώσεις μας έχουμε τη στήριξη της σκηνής του Hip - Hop, πράγμα το οποίο σημαίνει πως καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και ανερχόμενοι, δίνουν το παρών και τη στήριξή τους.

Μουσική, χορό, τραγούδι, ζωγραφική, συζητήσεις για τον χώρο της τέχνης, σεμινάρια και διάφορα άλλα, είναι μερικά πράγματα που μπορεί κάποιος να συναντήσει στο φεστιβάλ μας. Πάντα υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των καλλιτεχνών, καθώς επίσης και μεταξύ του απλού κοινού που αναζητά νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Η ιστορίας μας

Ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε και να αναπτύσσουμε την κουλτούρα του Hip - Hop στις αρχές του 2000. Aρχικά με Breaking χορό. Πολλοί νέοι έχουν περάσει από την κοινότητά μας και έχουν πάρει γνώσεις που θα τις χρησιμοποιήσουν εφόρου ζωής. Από πολύ νωρίς ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις, κυρίως διαγωνισμούς Breaking, καθώς υπήρχε η ανάγκη να μοιραστούμε την τέχνη μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι γνώσεις και οι ικανότητες μας συνεχώς αναπτύσονταν και καταφέραμε να διεξάγουμε τις χορευτικές μας ικανότητες σε Βαλκάνια, Ευρώπη και έπειτα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Δέν σταματήσαμε όμως εκεί, γιατί εφόσον καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα και τον Ασπρόπυργο να ακουστεί στα μεγαλύτερα events του κόσμου, πλέον ο στόχος μας ήταν να φέρουμε τον κόσμο στα δικά μας events που διοργανώνονται στον Ασπρόπυργο.

Έτσι δημιουργήθηκε το BFC HIP - HOP FESTIVAL, όπου το πρώτο πραγματοποιήθηκε το 2017 και από τότε σταδιακά ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στον στόχο μας.

Στόχος μας

Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικούς πολιτισμούς, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε έναν χώρο, που ο κάθε καλλιτέχνης θα μπορέσει να δείξει τη δράση του, να αναπτυχθεί και να ανταλλάξει απόψεις με άλλους καλλιτέχνες.

Επιπλέον μέσω της κουλτούρας του Hip - Hop θέλουμε να ενώσουμε ανθρώπους και να υπάρχει ένα υγειές περιβάλλον ανταγωνισμού, με τιμή και σεβασμό! Θέλουμε να φτιάξουμε μια υποδομή για τους Έλληνες καλλιτέχνες η οποία δεν υπήρχε νωρίτερα για εμάς.

Κοινωνική δράση

Το team του BFC HIP HOP FESTIVAL εκτός του ότι προσφέρει ένα υπερθέαμα με τις τέχνες του δρόμου, ασχολειται με την εκμάθηση χορού (breaking) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, με πολύ μεγάλο κόπο, καταφέραμε να ανοίξουμε τον δικό μας χώρο, όπου θα μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε να διδαχτεί Breaking καθώς και να συναναστραφεί με την κουλτούρα του Hip-Hop.

Το “HALL OF STREETS” βρίσκεται στο κέντρο του Ασπρόπυργου και κρατάει την τέχνη του δρόμου ζωντανή σε μια περιοχή που είναι βιομηχανικά υποβαθμισμένη.

Γιατί στο Ασπρόπυργο

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη Ασπρόπυργος, φαντάζεται εργοστάσια, αποθήκες και εργατική τάξη. Κανένας δε φαντάζεται τέχνη, χορό και μουσική. Είμαστε παιδιά μεγαλωμένα σε υποβαθμισμένες περιοχές και σε βιομηχανικές ζώνες της Δυτικής Αττικής.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε καλλιτεχνικές υποδομές και δραστηριότητες. Οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι χρειάζονται την τέχνη και έχουν την άμεση ανάγκη να εκφραστούν, καθώς επίσης και να ψυχαγωγηθούν.

Γνωρίζουμε πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά στην περιοχή μας, τα οποία δυστυχώς φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν την αγάπη τους για την τέχνη, καθώς ο τόπος μας δεν δίνει κανένα κίνητρο να συνεχίσουν. Είναι πολύ κρίμα να χάνουμε νέους καλλιτέχνες γι' αυτό τον λόγο. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι, για τα παιδιά που βγάζουμε και να τα βοηθήσουμε να αναδείξουν το ταλέντο τους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον βοηθήσουμε να ανθίσει στον τομέα της τέχνης, καθώς και να πάψει να ταυτίζεται με κάτι “υποβαθμισμένο”. Θέλουμε ο κόσμος στο άκουσμα του Ασπροπύργου, να οραματίζεται μια νέα πόλη γεμάτη ζωή, χρώμα και νέες ιδέες!

Επικοινωνία:
Μιχαήλ Σπυρίδης
E-Mail: hellenicbreaking@gmail.com
FaceBook Page
Instagram Profile

Το hiphop.gr εξασφάλισε 2 διπλές προσκλήσεις για το BFC Hip-Hop Festival 2024.

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να μπείτε στο πρόφιλ μας στο instagram και να ακολουθήσετε τα βήματα.

HipHopGR_Official instagram profile