Τρίτος Οφθαλμός – Φάμπρικα

Η Φάμπρικα, ο νέος Solo δίσκος του Άσαρκου από τους Βήτα Πεις που όλοι περιμέναμε, είναι γεγονός. Λίγο μετά το πέρας της παρουσίασης του δίσκου στο Κύτταρο την Παρασκευή 29 Ιουνίου, η Φάμπρικα ανέβηκε στο κανάλι του Άσαρκου. Η αφίσα του Live μιλούσε για 13 μόλις κομμάτια, τελικά όμως ο δίσκος είχε πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζαμε.

Η ποσότητα των κομματιών, η θεματολογία, το style αρκετών παραγωγών και ραπς θυμίζουν το ύφος των παλιών καλών Βήτα Πεις που όλοι αγαπήσαμε. Περιέχει 23 ολόκληρα κομμάτια στα οποία δεν υπάρχει καμία συμμετοχή από άλλο καλλιτέχνη, κανένα Skit ή Interlude. Όσον αφορά το περιεχόμενο, ο Λόγος 90° θίγει κοινωνικά ζητήματα, μιλάει για τις ανυσηχίες και τους προβληματισμούς του. Οι γαμάτες παραγωγές είναι από τον A.V.47, ενώ το Programming, η μίξη και η ηχογράφηση έγιναν από τον Dj Stigma.

Με μια πρώτη ακρόαση, ο δίσκος αν και είναι μεγάλης διάρκειας, δεν είναι καθόλου κουραστικός. Οι φοβερές παραγωγές και τα τρελά flow του Άσαρκου προσωπικά με έκαναν να ακούσω όλο τον δίσκο χωρίς κανένα skip. Κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και δίνει μια διαφορετική αίσθηση. Ο Άσαρκος δεν μας απογοήτευσε καθόλου. Αντιθέτως θα μπορούσαμε άνετα να πούμε πως μπορεί να πρόκειται και για τον δίσκο της χρονιάς.

Ο Ιούνιος μας αποχαιρετά με 2 album που αναμέναμε να σκάσουν αρκετό καιρό τώρα, την Φάμπρικα και τον Μεγάλο Ήρωα 2. Μαζί με τον νέο δίσκο του Λεξ, αποτελούν αναμφισβήτητα τις 3 πιο δυνατές κυκλοφορίες μέχρι στιγμής για το 2018. Οι παλιοί της φάσης δείχνουν ακόμα το δρόμο!

Κομμάτια που ξεχώρισα με την πρώτη:
Η φοβερή εισαγωγή (1), 3, 8, 13, 15, 18, 21
“…Η Φάμπρικα σημαίνει εργοστάσιο
Ο κίνδυνος εδώ στο πολλαπλάσιο…”

Tracklist:

 1. Φάμπρικα
 2. Κρίση Ταυτότητα
 3. Ψυχοθεραπεία
 4. Κατάσκοπος
 5. Κλειδαρότρυπα
 6. Ζενίθ
 7. Ναδίρ
 8. Σιγή Ιχθύος
 9. Υπό Το Μηδέν
 10. Φυλακή
 11. Το Κλειδί
 12. Τέλος Ονείρων
 13. Scripta Mament
 14. Verba Volant
 15. Παράλληλο Σύμπαν
 16. Ακατάλληλο
 17. Ολέθρια Σχέση
 18. Αποτοξίνωση
 19. Πόλεμος
 20. Διελκυνστίδα
 21. Ηθικός Αυτουργός
 22. Νάρκισσος
 23. Τρίτος Οφθαλμός

Playlist:

Lyrics: Άσαρκος
Music Production: A.V.47
https://www.facebook.com/tritosofthalmos
https://www.instagram.com/tritosoftha...
Bass: Ρένος
Programming: DjStigma - Άσαρκος
Recording: DjStigma at GroundZero
Mixing: DjStigma at BeeHive for GroundZero
https://www.facebook.com/groundzeroATH
https://www.instagram.com/groundzerosg
Mastering: S_Fx at Ritual Studios
Executive Producer: Τρίτος Οφθαλμός