Στο Ημίφως - Ραμμένος Άσσος

Αυτή η στήλη ξεκίνησε πριν 6 χρόνια και έχει σκοπό να φέρει στο φως, καλλιτέχνες που κινούνται στο Ημίφως και όμως έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν. Ένας από αυτούς είναι ο ο Κωνσταντίνος, 21 χρονών από την Αγία Παρασκευή της Αθηνας, ο οποίος κινείται στον υπόγειο της ελληνικής hip hop σκηνής με το ψευδώνυμο Ραμμένος Άσσος. Στο ακόλουθο άρθρο, ο Κωνσταντίνος αυτοπαρουσιάζεται:

Η ιστορία μου

Την καλησπέρα μου. Είμαι ο Κωνσταντίνος και ξεκίνησα να γράφω περίπου στα 18 μου ως Ραμμένος Άσσος. Για μένα, ο Ρ.Α. είναι πορεία ζωής. Συμβολίζει την λύση που πάντα υπάρχει μέσα μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξηλώσουμε τα ράμματα για να τη βγάλουμε στην επιφάνεια, σαν το τελευταίο δυνατό χαρτί σε κάθε παρτίδα της. Για να πάρω την απόφαση να βγάλω κάτι προς τα έξω, πέρασε περίπου ένας χρόνος. Ξεκίνησα να ανεβάζω κάποια πρόχειρα ακυκλοφόρητα χωρίς εξοπλισμό παρά μόνο με τη βοήθεια του Insight στην όποια μίξη θα μπορούσε να δεχτεί ένα τέτοιο αρχείο ήχου. Σταδιακά, ένιωσα την ανάγκη να βελτιώσω τον ήχο γιατί, κακά τα ψέματα, αν κάτι δε σου κάθεται στο αυτί, ό,τι και να λέει, πιθανότατα δε θα κάτσεις να το ακούσεις. Με τα πολλά, βρέθηκα στο Bashment Studio όπου και ηχογραφώ μέχρι σήμερα. Το 2015 βγήκε η πρώτη δουλειά με τίτλο Μεθυσμένη Πόλη, ενώ το 2016 ακολούθησε το Mauve και πριν από περίπου ένα μήνα, ο Κύκλος.

Η μουσική μου

Η μουσική μου είναι ο τρόπος που έχω επιλέξει να εκφραστώ, συνεπώς κάθε φάση που περνάω αποτυπώνεται σε αυτή. Είναι μια ανασκόπηση των συναισθημάτων και των προβληματισμών τους οποίους βιώνω μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό και δεν έχει συγκεκριμένο προφίλ πέρα από τον Κωνσταντίνο στην πιο ωμή του έκδοση, χωρίς διπλωματίες και τυπικότητες. Αυτά όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι. Ηχητικά, και πάλι έχει να κάνει με την ψυχολογία μου εκείνη τη στιγμή αλλά γενικά προτιμώ τους σκοτεινούς ήχους.

Το παρόν και το αύριο

Το παρόν με βρίσκει λίγο μετά τον Κύκλο, ετοιμάζοντας μια διπλή παρουσίαση δίσκων τον Μάρτιο του ’18 με ένα πολύ καλό μου φίλο. Στα κοντά, θα ανακοινωθούν περισσότερα. Μέχρι τότε, θα γίνουν κάποια lives και θα βγουν κάποια ακυκλοφόρητα ακόμα.

Τι πρεσβεύω / τι πιστεύω

Πιστεύω στην ισότητα και στο σεβασμό στη διαφορετικότητα. Οποιουδήποτε είδους ταμπέλες, για μένα είναι αχρείαστες και έχουν δημιουργηθεί σκόπιμα ώστε να μας κρατάνε χωρισμένους. Το καλό είναι ότι οι άνθρωποι έχουν όντως τη δύναμη να ενωθούν και ν ’αλλάξουν τα πράγματα. Το κακό είναι ότι μάλλον δε θα το καταλάβουν ποτέ.

Αγαπημένοι μου καλλιτέχνες/επιρροές

Δε θα ήθελα να μιλήσω με ονόματα γιατί έχω δει αγαπημένους καλλιτέχνες να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να απογοητεύομαι οπότε επειδή είναι πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να λέω άλλα, άσ’το, χαχα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι το πρώτο κομμάτι που έτυχε να ακούσω είναι Ο Αδιάφορος των Active Member.

Αγαπημένα μου beats

Εύκολο. Η παραγωγή του Dof Twogee για το Πολίτης Φ του Pure Form και η παραγωγή του Απατεώνα για το Χορεύω Με Το Θάνατο από Φοβίες.

Τους χαιρετισμούς μου σε

Στην κοπέλα μου, στους δικούς μου ανθρώπους και σε όλους όσους με έχουν στηρίξει πρώτα σαν άνθρωπο και μετά μουσικά.

Τρόποι επικοινωνίας/links:

Facebook: https://www.facebook.com/pg/RammenosAssos1/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCn2eBbls6T_BoXNN42vInww