Στο Ημίφως - L'appel du vide

H ιστορία μας / Η μουσική μας

Καλησπέρα στους αναγνώστες της στήλης.

Είμαστε οι L'APPEL DU VIDE, εκπρόσωποι 5 διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, ένα νέο σχήμα αποτελούμενο από τους MIALFASIGMA (Καλλιθέα, Αττική), SCENE (Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΙΡΩΝΑΣ (Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική), Fyda (Εύοσμος, Θεσσαλονίκη) και ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (Κερατσίνι, Πειραιά).

Το σχήμα έκανε την αρχή του κάπου στις αρχές του 2018 μετά από μια συνεργασία μας
που έμελλε να γίνει και το πρώτο μας κομμάτι (βλ. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας). Σαν σχήμα πρόσφατα κυκλοφορήσαμε τα 2 πρώτα μας κομμάτια, ενώ ο καθένας ξεχωριστά έχουμε στη πλάτη πορεία 10 ετών περίπου.

Η αγάπη μας για το ράπ και η ανάγκη έκφρασης, προβλήματα κοινωνικά, προσωπικά και μη, μας έκανε μια γροθιά, αγέλη. Η Γάλλοι μιλούν για L'APPEL DU VIDE που κυριολεκτικά σημαίνει "Το κάλεσμα του κενού". Είναι αυτή η αίσθηση της ανεξήγητης επιθυμίας να πηδήξεις στο κενό. Αυτή την αίσθηση μπορεί να την έχουν άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου αυτοκαταστροφικές τάσεις για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις με τη σημασία του ονόματος.

Συνδέεται με τις υπαρξιακές κρίσεις που κάποια στιγμή θα έχει ο καθένας μας και χρησιμοποιείται ακόμη για τις περιστάσεις όπου νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι τρελό, κάτι επικίνδυνο δίχως αφορμή, έχοντας γνώση αυτής της αίσθησης.

Ο τίτλος όλων των παραπάνω είναι L'APPEL DU VIDE και υπάρχει μονάχα στη γαλλική γλώσσα και συχνά θα το δούμε στη "ψυχολογία" ένα όνομα που επιλέξαμε γιατί μας εκφράζει. Αν και με μόλις δύο κομμάτια και αρκετά στα σκαριά στη μουσική μας θα βρεις εμάς, θα βρεις τα πιστεύω μας και την αγάπη μας, θα βρεις τους εαυτούς μας ατόφιους σε μια κοινή πορεία. Σκοπός μας να αγγίξουμε ψυχές, όχι τσέπες, δίχως κάποιο αντάλλαγμα.

Το παρόν και το αύριο

Βρισκόμαστε σε μια δημιουργική περίοδο οπότε το παρόν μας βρίσκει να ετοιμάζουμε αρκετά νέα κομμάτια πριν ξεκινήσουμε τη σύνθεση της πρώτης μας ολοκληρωμένης δουλειάς. Στα σχέδια μας έχουμε τις πρώτες μας live εμφανίσεις, σε τρία μοναδικά live στις πόλεις που εκπροσωπούμε. Το μουσικό μας αυτό ταξίδι ξεκίνησε και δε θα έχει τέλος.

Τι πρεσβεύουμε και τι πιστεύουμε

Η μουσική είναι για ενώνει ανθρώπους, λαούς. Η μουσική έχει τη δύναμη να σταματήσει πολέμους να αλλάξει τα δεδομένα που έχουμε ως δεδομένα. Η μουσική είναι μεγάλη και είναι για όλους. Φάρμακο για τη ψυχή, για τη θλίψη, τη χαρά. Η μουσική μπορεί να αφυπνήσει μπορεί όμως και να κοιμήσει κάτι που μας βρίσκει αντίθετους.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες και επιρροές

Eίμαστε λάτρεις της καλής μουσικής ειδικά όταν αυτή φαίνεται ότι βγαίνει με πάθος και αγάπη από τη ψυχή αυτοί είναι που μας κρατάνε συντροφιά τα βράδια αυτοί είναι που μας δίνουν ενέργεια μα θα προτιμήσουμε να μην αναφέρουμε κάποιον για ευνόητους λόγους.

Αγαπημένοι στίχοι:

...πρώτα απ' όλα η τιμή κι αγαπη που καίει τα σύνορα...

...κι όσο μιλούσα για 'σένα, για 'μένα πέθαινα...

...δε με ενδιαφέρουν άνθρωποι που δε διαφέρουν...

...τι να ζήλεψω πεσ' μου από τη κατάντια τους
και τι σκατά να βρω ν' ακούσω στα κομμάτια τους...

...δείξε μου το πρότυπο σου να σου πω ποιον γλύφει τώρα...

Τους χαιρετισμούς μου σε:

Όλους όσους μας στηρίζουν, φίλους και μη, ανθρώπους καρδιακούς και όσους ακόμη και στο νέο μας ξεκίνημα στέκονται πλάι. Τους χαιρετισμούς μας στο Κερατσίνι, στη Καλαμαριά, στον Εύοσμο στη Καλλιθέα και στα Νέα Μουδανιά. Την αγάπη μας προς όλους ακόμη και σε όσους είναι ενάντια μας.

Θα τα πούμε στην αντηλιά.

Υ.Γ. Ευχές θα στείλουμε και στους Dimitris Neme και τον Arsy graphics για το λογότυπο και το cover μας αντίστοιχα)

Στοιχεία Επικοινωνίας

FB: https://www.facebook.com/lappelduvide2018gr
YT: https://www.youtube.com/user/eirwn