Στο Ημίφως - Ego Ideal

Η ιστορία μου

Καλησπέρα φίλοι και φίλες. Ονομάζομαι Ego Ideal ή κατά κόσμον Διονύσης. Αρχές του 2000 ακροάζομαι κάποιες από τις κασέτες της αδερφής μου, όπως Beastie Boys, Missy Elliott κ.λ.π. ,ώσπου, στα μέσα του 2003 φτάνει στα αυτιά μου ο πρώτος ελληνικός rap στίχος: «Γλυκιά μου Ελλάδα κάνω Hip Hop μα δεν αρέσω…».

Ένα χρόνο αργότερα, επιχειρώ να γράψω τους δικούς μου. Στίχο στον στίχο, ηχογράφηση στην ηχογράφηση γνωρίζω τον RomantiCut όπου και δημιουργώ τα πρώτα ολοκληρωμένα μου κομμάτια σε μουσικές παραγωγές του.

Με τον προαναφερόμενο και τον μουσικό συνοδοιπόρο του Μυαλό Ξυράφι (aka Cinko) γράφουμε δεκάδες κομμάτια και τα παρουσιάζουμε ζωντανά σε κάποιες μουσικές σκηνές στην Αθήνα και τα πέριξ ως The Big Ones. Εντωμεταξύ, η γνωριμία μου με τον Dj X-Lib και τον Λόγο Απειλή σήμανε το πράσινο φώς για τη δημιουργία του πρώτου προσωπικού μου album με τίτλο “Ιδανικό Εγώ”.

Μετά από τρία χρόνια κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρία «1990», όπου ίδρυσα σε συνεργασία με δύο φίλους, τον Γιώργο Βήτα και τον Ονειροπόλο.

Ακολούθησε η συμμετοχή μου στο rap contest (40 Μπάρες) του Ευθύμη (των Τerror x crew), που μπήκα στην τελική δεκάδα μέσα από 120 συμμετοχές. Η τελευταία μου κυκλοφορία είναι ένα cd single με τίτλο “Απ’ την πλατεία στην σουίτα”.

Η μουσική μου

Με το πέρασμα κάθε λεπτού, η μνήμη μου φωτογραφίζει εικόνες της καθημερινότητας, τις οποίες επεξεργάζομαι και καταγράφω στο χαρτί. Εν συνεχεία, επιλέγω την μουσική που ταιριάζει στον ήδη καταγεγραμμένο στίχο. Βέβαια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ακολουθώ και την αντίστροφη διαδικασία, αρχίζοντας με την δημιουργία της μουσικής.

Ο κυρίαρχος οδηγός στην εξέλιξη ενός τραγουδιού είναι το συναίσθημα και κατ’ επέκταση η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Κάνω μουσική πρώτα απ΄ όλα για να εκφραστώ και μετέπειτα για να “περάσω καλά”.

Το παρόν και το αύριο

Βρίσκομαι στη διαδικασία ολοκλήρωσης του δεύτερου προσωπικού μου δίσκου σε συνεργασία με τον μουσικό παραγωγό Be-Taf, με τίτλο «Η φτώχεια θέλει καλοπέραση». Ωστόσο, θα προηγηθεί το πρώτο επίσημο EP των «1990» όπου και θα ακολουθήσουν κάποιες live εμφανίσεις.

Τι πρεσβεύω / τι πιστεύω

Όταν ένα μέρος των πιστεύω σου έχει γίνει τραγούδι, αφήνεις να μιλήσει αυτό:

Αγαπημένοι μου καλλιτέχνες / επιρροές

Μεγάλωσα ακούγοντας καλλιτέχνες που ξεπήδησαν την χρυσή δεκαετία των 90’s. Δεν θεωρώ ότι με επηρέασαν στον τρόπο σκέψης ή στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη μουσική, αλλά αναμφισβήτητα είναι της αρεσκείας μου η μουσική τους πορεία. Κάποιοι από αυτούς είναι: BlackStar (MossDeff &Talib Kwelly), Nas, Arsonists (Q-Unique, D-Stroy, Freestyle, Swel Boogie και Jise One).

Τα πιο σύγχρονα ακούσματα μου είναι Kendrick Lamar, J. Cole, Joey Badass που διαθέτουν μια γκάμα κομματιών που καλύπτουν τις πολλαπλές καταστάσεις της καθημερινότητας μου.

Αγαπημένα μου beats

Beats όπως του Memo (Molemen) στο κομμάτι “Gunz Still Hot” του Rasco με τον Edo G και τον Reks, του Madlib στο κομμάτι “Auditorium” του Moss Def με τον Slick Rick και του Necro στο κομμάτι “The set up” του Q-Unique μου θυμίζουν τον λόγο που αγάπησα και αγαπώ αυτό το είδος μουσικής.

Τους χαιρετισμούς μου σε

… όσους πίστεψαν και στήριξαν την ιδέα του «Ιδανικό Εγώ»!

Τρόποι επικοινωνίας / Links

Facebook Page: https://www.facebook.com/EgoIdeal1990/
SoundCloud: https://soundcloud.com/ego-ideal