Στο Ημίφως - Αλέξης Nisigma

Τον γνώρισα σε ένα live στο "8 Δυτικά" το 2005. Το line up ήταν Υποχθόνιος, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Σκιές και Νεκρική Σιγή. Ζήτημα να κόψαμε 40 εισιτήρια. Παρόλα αυτά περάσαμε πολύ καλά, γίναμε φίλοι και έκτοτε έχουμε μοιραστεί αμέτρητες ώρες. Ώρες που αφιερώσαμε στην σκηνή, στο στούντιο, στο χαβαλέ αλλά κυρίως στην παρέα μας.

Τον γνωρίζω αρκετά καλά μπορώ να πω. Θαυμάζω την υπομονή του και την επιμονή του στο στόχο. Την ευγένια του και την έμφυτη καλοσύνη του. Την αγάπη του για τη μουσική και την ακούραστη προσπάθεια του, για περισσότερα από 15 χρόνια να γράφει και να τραγουδάει, δίχως να αποθαρρύνεται.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του solo δίσκου "Πίσω από τα φώτα", ο Αλέξης εμφανίζεται στο Ημίφως…

Η ιστορία μου

Ήταν 2001 όταν ίδρυσα τους "Νεκρική Σιγή". Ήταν ένα τεράστιο ταξίδι που ξεκίνησε σαν παρέα και κατέληξε ένα κομμάτι του εαυτού μου. Συνεργαστήκαμε με πολλά ονόματα της hiphop σκηνής και κάναμε live εμφανίσεις με ονόματα όπως FF.C, Ρόδες, Στίχοιμα, Εισβολέας, ΝΤΠ, Phase 3 και πολλά ακόμα.

Το 2007 ήταν η πρώτη μου solo δουλειά "Αλέξης Νεκρική Σιγή - Τι με κάνει ακόμα να γράφω". Περιείχε κομμάτια όπως η δικιά μου νεράιδα, εσύ που με κοιτάς από ψηλά και ήταν ένα αρκετά καλό δείγμα της μουσικής μου. Ακολούθησαν το "Καλό ταξίδι" το οποίο κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία με κομμάτια όπως ακόμα ζω για τη στιγμή, όσες ημέρες κι αν περάσουν, χίλια κομμάτια που φτιάξαν εμένα και τέλος το "12 Βράδια τα πάντα μου" που ήταν και το τελευταίο album της "Νεκρικής Σιγής".

Η συνέχεια έρχεται το 2012 όταν η μουσική παρέα παίρνει ζωή με τον Hawaii από τους "Πύρινη Λαίλαπα" και τη Πέρσα Σέργη. Η μουσική αυτή μίξη περιείχε κάτι απ' το καθένα μας. Περιείχε hiphop μαζί με όργανα κι ενορχηστρώσεις, περιείχε beats μαζί με μελωδικές γραμμές και φωνητικά, περιείχε rap κουπλέ πάνω σε νότες και ακόρντα. Το αποτέλεσμα κι η μουσική εξέλιξη ονομάστηκε Nisigma.

Οι Nisigma είναι ένα κομμάτι και η παρέα μου. Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα διάλεξα να εξωτερικεύσω το ένα από το τρία κομμάτια των Nisigma. Αυτό είναι το κομμάτι μου. Αυτό είναι το solo album "Πίσω απ' τα φώτα" που σαφώς θυμίζει "Νεκρική Σιγή" γιατί αυτό είμαι εγώ!

Η μουσική μου

Η μουσική μου έχει να κάνει με μελωδίες που πατάνε πάνω σε 4/4 beats. Έχει να κάνει με στίχους βιωματικούς και σίγουρα έχουν σαν βάση το hiphop. Η μουσική μου πάντα είχε να κάνει με μουσικούς και σίγουρα τα φυσικά όργανα είναι κάτι που κάνει το hiphop πιο φυσικό στα αυτιά μου.

Ο τόνος και η αρμονία είναι κάτι βασικό στα κουπλέ μου. Δεν αρκεί μόνο το flow και τα skills για να ολοκληρωθεί ένα κομμάτι κατά τη γνώμη μου. Σίγουρα τα lyrics και οι μπαλάντες είναι ένα κομμάτι που αγαπώ λίγο περισσότερο γι αυτό και τα περισσότερα κομμάτια μου έχουν ένα πιο νοσταλγικό χαρακτήρα.

Το παρόν και το αύριο

Το παρόν με βρίσκει "Πίσω απ' τα φώτα" στη solo δουλειά μου που αγαπώ πολύ και το αύριο κοντά στα φιλαράκια μου "Nisigma" με πιο πολλές δουλείες μαζί και solo όταν έχουμε ανάγκη να βγάλουμε κάτι πιο προσωπικό.

Τι πρεσβεύω και τι πιστεύω

Πιστεύω οτι η μουσική βγαίνει απ' τη ψυχή όπως και κάθε τέχνη. Αν λοιπόν βγάζεις αυτό που λέει η ψυχή σου είναι σίγουρα πολύ καλό άσχετα με το πόσοι σε νιώθουν, αυτοί όμως που θα σε νιώθουν θα είναι μαζί σου μέχρι τέλους.

Ζούμε σε μια εποχή που όλες οι συγχορδίες έχουν ξαναπαιχτεί και όλοι οι στίχοι έχουν ξαναγραφτεί οπότε το τι θέλει να ακολουθήσει ο καθένας είναι δικαίωμά του. Σκοπός είναι ο καθένας μας να κάνει αυτό που αγαπάει ώστε να εξελίσεται μόνος του και για όσους τον ακολουθούν.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες και επιρροές

Αγαπημένους καλλιτέχνες δεν θα αναφέρω γιάτι μπορεί να ακολουθούσα φανατικά κάποια σχήματα αλλά μου άρεσε που έβγαιναν αξιόλογες δουλείες κι από αντίθετες πλευρές την εποχή που το hiphop ήταν χωρισμένο σε στρατόπεδα. Θα προτιμούσα να πω όσους έκαναν hiphop το 98 μέχρι το 2004. Εκεί σίγουρα είναι και οι επιρροές μου.

Αγαπημένοι στίχοι

Καλή μου τύχη που δεν σ’ είχα πετύχει
Τύχη να ’χα και να ’ριχνα τείχη
Να ’χα πειθώ που κανείς δεν με πείθει
Να ’χε πεθάνει το δάκρυ απ’ τη λήθη
Όπως και να χει η ζωή ειν’ αστείο παραμύθι…

Τους χαιρετισμούς μου σε

Στους ανθρώπους μου! Αυτοί σίγουρα ξέρουν ποιοι είναι!

Στοιχεία Επικοινωνίας

https://www.facebook.com/alexis.nisigma
https://www.facebook.com/Nisigma

Ακούστε τον δίσκο "Πίσω από τα φώτα" εδώ: