Λάγνης - Φορέας (feat. Λένα Χατζηγρηγορίου)

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο videoclip του Λάγνη από τους Νέα Τάξη Πραγμάτων που μας καλεί να γίνουμε “φορείς”! Ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο σε ξερονήσι του Αιγαίου και στη Σύρο, το βίντεο μας προσκαλεί να γίνουμε φορείς πίστης, ελπίδας, ευθύνης, αγάπης και φωτός.

Με αποκαλυπτικούς στίχους που θίγουν θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, το κομμάτι «Φορέας» πραγματεύεται χωρίς δισταγμό την εμμονή με την εικόνα, την ανισορροπία στις οικογενειακές σχέσεις, την υλιστική προσέγγιση του κόσμου, τη στείρα κουλτούρα της εγχώριας showbiz, τον φόβο του διαφορετικού, την παράνοια του κορωνοϊού και πολλά προβλήματα της κοινωνικής πραγματικότητας.

Με τη συνοδεία της βιρτουόζου Λένας Χατζηγρηγορίου στο βιολί, το βιντεοκλίπ καταγράφει μελωδικά, στιχουργικά και οπτικά όσα συμβαίνουν, όσα σκεφτόμαστε, όσα αισθανόμαστε και όσα δεν θέλουμε να δούμε ή να ακούσουμε.

Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας feat Λένα Χατζηγρηγορίου - Φορέας

Μια ομάδα καλλιτεχνών, έπλευσε στο νησάκι Διδύμη έναντι της Ερμούπολης Σύρου, όπου ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε το ακόλουθο video στο πλαίσιο της κίνησης για την ανάδειξη της σημαντικότητας του πρώτου φάρου της Ελλάδας, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1834, όμως τώρα έχει παραμεληθεί και εγκαταλειφθεί στα άγρια στοιχεία της φύσης.

Η επιλογή του συγκεκριμένου φάρου ως το σκηνικό του videoclip έχει δύο διαστάσεις. Αρχικά, η απέραντη αγάπη του Λάγνη για το νησί της Σύρου τον οδήγησε να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα με απόλυτο σεβασμό στο συγκεκριμένο τόπο θέλοντας να αναδείξει τη σημαντικότητα του πρώτου φάρου της Ελλάδας, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1834, όμως τώρα έχει παραμεληθεί και εγκαταλειφθεί στα άγρια στοιχεία της φύσης. Κατά δεύτερον, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τον φάρο συμβολικά και καλεί τον ακροατή να γίνει «φορέας» φωτός, ελπίδας, πίστης και αγάπης. Όπως, δηλαδή, ο φάρος εκπέμπει φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, έτσι και το τραγούδι εκπέμπει φως μέσα στο σκοτάδι του φόβου.

Στους βασικούς συντελεστές του κομματιού, συναντάμε μια ομάδα επιτυχημένων επαγγελματιών του χώρου. Ο παραγωγός Κωνσταντίνος «Jumper» Δήμας έχει επιμεληθεί την μουσική σύνθεση, ενώ η Λένα Χατζηγρηγορίου έπαιξε βιολί και ανέλαβε την σύνθεση των εγχόρδων. Ο Δημήτρης Κοντιζάς ανέλαβε την ηχογράφηση, το edit και το sound design και την τελική μίξη επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κουφουδάκης στο Hotbox Studio.

Στο οπτικό κομμάτι, ο Μάρκος Τράκας σκηνοθέτησε και μόνταρε το video clip, ο Γιώργος Ρούσσος ανέλαβε την διεύθυνση φωτογραφίας και το coloring, ο Γιάννης Ρούσσος έφτιαξε το εξώφυλλο και τέλος, ο Γιάννης «Yamel» Μελέτιος δημιούργησε τα animations.

Το κομμάτι «Φορέας» παρομοιάζεται από τους δημιουργούς με μία γροθιά στο στομάχι. Σκληροπυρηνικό χωρίς να είναι σκληρό, με ήχο σύγχρονο αλλά και ραπ της παλιάς σχολής, ακούγεται εύκολα αλλά παράλληλα βάζει τον ακροατή σε βαθιές σκέψεις. Ένα κράμα ιδεών, μουσικής και εικόνας που δεν περνά απαρατήρητο.

Βρείτε τον Λάγνη στα social media:

Facebook | Instagram | Spotify