hiphop.gr
 

Γενική συζήτηση: Βάψιμο τρένου

gener wfc_gcl – Σαβ, 1 Αυγ 20, 11:06, 2221 αναγνώσεις

Με αφορμή το ενδιαφέρον που υπάρχει δίπλα ανοίγω εδώ ένα θέμα για να μαλώνουμε όσο θέλουμε χωρίς να σπαμάρουμε το θέμα του παιδιού.

A/K/A Leland Palmer

Απαντήσεις

SPYhipfortheknowlege – Σαβ, 1 Αυγ 20, 15:14

Ωραιος ,νομιζω οτι αυτη η συζήτηση ειναι "σο του θαουσεντ εϊτ" αλλα αξιζει γιατι νομιζω οτι εχει αποσυνδεθει τοσο η ραπ απο το γκραφιτι που εχουμε πολλους αντιμπομπερς στο φορουμ

ΧΟΠ φορ δε μουβμεντ

χοντρος – Σαβ, 1 Αυγ 20, 15:38

paw na omorfino ena treno

hgt3 – Σαβ, 1 Αυγ 20, 16:40

Δεν νομιζω οτι ειναι κανεις αντιμπομπερ
Αν πας σε ενα τρενο και κανεις ενα ωραιο κομματι κανεις δεν θα πει κατι
Αλλα αν πας στο τρενο και απλα κανεις την γτπ ταγκια σου ε βαλτην στον κωλο σου μαζι με το βαγονι ρε φιλε.
Τωρα απο εκει και περα στο θεμα της ευθυνης για μενα ειναι ολη πανω σε αυτον που μπαινει να βαψει.
Μπαινεις σε εναν χωρο με ραγες που κουβαλανε 2000 βολτ και κανεις οτι κασκαντεριλικι γινεται για να φτασιες τα πιο ωραια σημεια.
Και μαγκια σου
Αλλα δεν σου φταιει ουτε ο σεκιουριτι που σου σφυραει και σου φωναζει να φυγεις ουτε η αττικο μετρο αν πεσεις και γινεις μπαρμπεκιου
Και για να σπασω και ενα ταμπου
+1 στους λιγκαλαδες ρε μουνια

pisteya ws twra oti eisai enas pareksigimenos eksypnakias pou zitouse storgi alla telika esy exeis valei stoxo sth zwh sou na travikseis to aytistiko fasma se tromaktika nea mhkh kai plath me thn malakia pou exeis mesa sthn lekanh pou les kefali

φυστικόμπαλος – Σαβ, 1 Αυγ 20, 17:43

kala les file aman pia me tis palimoutzoures egw 8elw mono street art etsi na ftia3ei epitelous h mpakogiannoupolh mas giati ayta ta tags kai ta throw ups den myrizoun poly espa h airbnb

Trelokoritso is back – Σαβ, 1 Αυγ 20, 18:19

αμα δεν βαφουν τα παραθυρα εγω δεν εχω θεμα. ομορφα ειναι, δινει στυλ

.

trelos_kung_fukistas – Κυρ, 2 Αυγ 20, 09:03

apo to dromo
koinws magkia

★★★BRUCE LEE CREW★★★

█▬█ █ ▀█▀

chkontog – Κυρ, 2 Αυγ 20, 09:38

Να κάνουν νόμιμα γραφίτι στα τρένα

Συνάχης – Κυρ, 2 Αυγ 20, 09:42

koita

metaksi neon diafmiseon kai sapion grafiti protimo ta grafiti

alla kai ta dio mou fernoune ponokefalo

apo to astiko topio protimo ta dasi

exoune kai katharo aera

ΚόΜπ0λΝτ_ – Κυρ, 2 Αυγ 20, 10:19

SPYhipfortheknowlegeΣάββατο, 01 Αυγ. 2020, 15:14
Ωραιος ,νομιζω οτι αυτη η συζήτηση ειναι "σο του θαουσεντ εϊτ" αλλα αξιζει γιατι νομιζω οτι εχει αποσυνδεθει τοσο η ραπ απο το γκραφιτι που εχουμε πολλους αντιμπομπερς στο φορουμ

Εδώ έχει αποσυνδεθεί η ραπ από το hiphop, το γκραφίτι θα τη γλύτωνε?

ASAKOURA – Κυρ, 2 Αυγ 20, 10:28

δεν παίζουν πια πλέον τόσο πολλά άσχημα Tags ρε μαλάκες, έχει κοπεί γενικώς ως συνήθεια αυτό.

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ,ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ


-martiou/voulgari crew...east den

AlesantroCorticeli – Κυρ, 2 Αυγ 20, 10:48

Τι συζητάμε ακριβως;
Το οτι είναι αντιαισθητικό πανω στα τρένα ειναι γεγονός
Εχουν χαθει τα ορια, ο σεβασμός και το μετρο για αυτο ειναι ολα μπουρδελο και καποιος καίγεται καθε χρονο

e poi pensare che domani sara sempre meglio

φυστικόμπαλος – Κυρ, 2 Αυγ 20, 11:16

AlesantroCorticeliΚυριακή, 02 Αυγ. 2020, 10:48
Τι συζητάμε ακριβως;
Το οτι είναι αντιαισθητικό πανω στα τρένα ειναι γεγονός
Εχουν χαθει τα ορια, ο σεβασμός και το μετρο για αυτο ειναι ολα μπουρδελο και καποιος καίγεται καθε χρονο

pou einai to kratos?????

cymande – Κυρ, 2 Αυγ 20, 11:39

Αν και αποφεύγω να παίρνω θέση για γεγονότα πού αφορούν ανθρώπινες ζωές και την απώλεια τους, θα κάνω μία (1) εξαίρεση.

Γενικότερα, γράφτηκαν πολλές και διάφορες απόψεις στο άλλο θέμα, όλες πυροδοτημενες από την προσωπική οπτική του καθενός.


Στον έναν δεν αρέσουν τα καθαρά βαγόνια, αρα καλώς τα βάφουν.

Στον άλλον δεν αρέσουν τα graff του καθενός, θέλει τα βαγόνια καθαρά, άρα κακώς τα βάφουν.

Κάποιοι έθεσαν το νομικό πλαίσιο έξω από τό οποίο κινείται το βάψιμο ενός βαγονιού, άλλοι είπαν ότι νταξει, ξέρω γω, πολιτισμός της αποστείρωσης, δυστοπία, Matrix, μας θέλουν πρόβατα, αλληλεγγύη στις γριές που διαδήλωναν για την αναγραφή του θρησκεύματος και άλλα τέτοια. Ένας μάλιστα, αντιπαρεβαλε το παράδειγμα της ρευματοκλοπης σε ότι αφορά τα πρώτα hiphop πάρτυ.

Κατά τη γνώμη μου, και ως άνθρωπος με δικαστήρια (πληθυντικός αριθμός) για φθορά ξένης (δημόσιας) περιουσίας*, έχω να πω το εξής:

Όταν κάνουμε κάτι έξω από το πλαίσιο της δικαιοδοσίας μας, είναι απολύτως λογικό νά υπάρξουν από αντιδράσεις έως και συνέπειες. Αν εγώ μπω να βάψω ένα βαγόνι, γράφω στα αρχιδια μου την Αττικό Μετρό, αλλά η Αττικό Μετρό δε με γράφει στα αρχιδια της. Θα αντιπαρελθει με ότι μέσα μπορεί. Αστυνομία, σεκιούριτι, κλπ κλπ. Θέλω να πω, δεν καθόμαστε στο τραπέζι να διαπραγματευτούμε την αισθητική τών συρμών. Εγώ δρω αυτοί αντιδρούν. Αν πάς να φερμαρεις τον γείτονα σου καί καταλήξεις δαρμένος, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον γείτονα σού ότι λειτούργησε κατασταλτικά επειδή τις μάζεψες. Ε, δεν είναι περίπου το ίδιο καί με τον εκάστοτε δημόσιο φορέα να τό πω έτσι; Δε σας φαίνεται αναμενόμενο Πολιτεία και θεσμικοί φορείς (όλοι αυτοί που ενδεχομένως προστατεύουν την καθαριότητα ζ την ιδιοκτησία, το πολιτικαλι κορεκτ) να αντιδράσουν όταν τους βάφουν τα πανάκριβα τρένα τους;

Αυτό που πολύς κόσμος ξέχνα είναι ότι η αδιαφορία καί το μίσος είναι αμφίδρομα. Δεν απαξιώνουν μόνο οι τρεναδες τους μεν. Απαξιώνουν και οι μεν τους τρεναδες. Ο καθένας εκεί έξω προστατεύει τα δικά του κεκτημένα. Ο ένας το τρένο του ο άλλος την καύλα τού να βάφει τρένα. Αλλά όλα αυτά κατά τη γνώμη μου πάντα, ισχύουν μέχρι τη στιγμή που θα χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Όταν συμβεί αυτό, ότι και νά λέμε, είναι εντελώς ανυπόστατο. Εμείς αναλύουμε από το μικρόκοσμο μας τη μάχη ανάμεσα στο γκράφιτι και σε αυτούς πού θέλουν ένα σύγχρονο 1984 και την ίδια ακριβώς στιγμή ένα σπίτι έχει κλείσει.
Το ίδιο ισχύει/ε και με περιστατικά οπαδικης βίας πού κατέληξαν σε ανθρώπινες απώλειες. Εμείς μιλάμε γιατί απλά αράζουμε στη βολή μας και μπλα μπλα μπλα μπλα. Και κατά τη γνώμη μου, ξανά, μαλακια κάνουμε.



*Αυτό το αναφέρω μόνο σαν γεγονός πού με τοποθετεί στην τροχιά του παράνομου γκραφίτι, όχι ως παράσημο, μην πείτε καμιά μαλακια.

μακάρι να καθόταν στην Ελλάδα ο Χαρμάνης

gener wfc_gcl – Κυρ, 2 Αυγ 20, 14:15

Δε τίθεται θέμα καν για το αν μου αρέσουν, το Subway Art θα είναι πάντα ένα από τα ομορφότερα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου. Την ίδια στιγμή από ένα σημείο και πέρα το bombing είτε σε τοίχους είτε σε τρένα μου βγάζει εικόνα εγκατάληψης και κακά συναισθήματα. Αλλά δε θα συζητήσω τις προσωπικές μου αντιφάσεις πάνω στο θέμα περαιτέρω.

Από ανθρώπινη άποψη, είπα κάποια πράγματα στο άλλο θέμα, κοινώς υπερασπίστηκα τους εργαζόμενους ως σεκιούριτι σε σταθμούς τρένων, θέλω να το βλέπω ως ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι με οικογένειες που προσπαθούν να κάνουν κάτι καλύτερο απ' το να είναι μονίμως άφραγκοι και να κατηγορούν γι' αυτό κάποιον άλλον. Από την άλλη αυτό που δεν είπα, είναι ότι σέβομαι και την ορμή που σπρώχνει κάποιον να το κάνει γνωρίζοντας πως βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του. Αλλά ακόμα και αν το κίνητρο δεν είναι τόσο αγνό και μιλάμε απλά για έναν πιτσιρικά που δεν καταλαβαίνει στ' αλήθεια τι πάει να κάνει, αυτό είναι αναμενόμενο όταν έχεις να κάνεις ειδικά με εφήβους.

Πολιτικά, είναι καταπάτηση ξένης περιουσίας και διώκεται από τον νόμο. Αν συμφωνώ για τον νόμο πάνω στα γκράφιτι, ας πούμε απλά ότι η άποψη μου δεν είναι ούτε άσπρο ούτε μαύρο κι αυτό λόγω των αντιφάσεων που ανέφερα προηγουμένως. Δε θα αναπτύξω τις ιδέες μου για το νομικό πλαίσιο που υπαγορεύει πως πρέπει να γίνεται το γκράφιτι σε ένα ένα αστικό περιβάλλον. Συνειδητοποιώ πως υπάρχουν σοβαρότερα πολιτικά προβλήματα. Αν θα έπρεπε να διαλέξω άσπρο ή μαύρο, θα συμβιβαζόμουν με το μαύρο (να γίνεται γκράφιτι ελεύθερα παντού). Αλλά δε με ρώτησε κανένας οπότε αναγκαστικά συμβιβάζομαι με τον νόμο.

Όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις και πραγματικά δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία μπροστά στο γεγονός μιας ανθρώπινης απώλειας. Γι αυτό θα επιχειρήσω να θίξω το θέμα στην ουσιαστικότερη βάση του κατ' εμέ, που είναι τι κάνουμε ώστε να εμποδίσουμε όσο το δυνατόν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ακόμα κι αν είναι να πω πράγματα που φαίνονται προφανή,

A/K/A Leland Palmer

gener wfc_gcl – Κυρ, 2 Αυγ 20, 14:16

Δεν έχω μπει ποτέ σε σταθμό για να βάψω τρένο. Είμαι φλώρος λιγκαλάς όπως με λέει αυτό το φόρουμ. Παρ' όλ' αυτά αν μια μέρα φύτρωνα τ' αρχίδια να μπω και να το κάνω θα το έκανα κάπως έτσι.
1) Θα ρώταγα γύρω τι παίζει με τα σποτς. Τι, που, πότε, τα πάντα. Σημειώσεις. Θα προσπαθούσα να μιλήσω με άτομα που στ' αλήθεια ξέρουν τι τους γίνεται. Αν όχι, μέσω τρίτων. Ακόμα κι αν έπαιρνε λίγο καιρό θα χρειαζόμουν πρώτα λίγη θεωρητική γνώση πάνω στο θέμα. Αν έχω φίλους ή μπορώ να μάθω κάτι μέσω τρίτων από άτομα που δουλεύουν σε σταθμούς, ειδικά πληροφορίες για το που περνάει ρεύμα, δατ γουντ μπι γκρέιτ.
2) Το κρου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν θα έπαιρνα ποτέ μαζί μου άτομα που δεν ξέρουν τι κάνουν και δεν το βλέπουν όπως εγώ. Αν είμαστε παρέα το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να βρούμε κάποιον που έχει ξαναπάει και να μας δείξει τα βασικά την πρώτη φορά. Τις πρώτες φορές δε θα έβαζα προτεραιότητα το να βάψω προσωπικά. Θα μου αρκούσε να μάθω το γιαρντ σαν εμπειρία. Γενικά, η συμπεριφορά μου δε θα ήταν όσο χαλαρή τις πρώτες φορές. Δε θα πήγαινα εκεί για περάσω καλά και να κάνω τη φάση μου.
3) Το δέσιμο είναι προτιμότερο από τον θάνατο. Αν τα πράγματα πάνε στραβά και βγει κάποιος με φακό από το πουθενά, σίγουρα προσπαθώ να τον χάσω αλλά μόνο αν ξέρω που είναι τα ρεύματα. Αν πρέπει να διασχίσω κάποια μέτρα που δεν ξέρω και δεν είμαι σίγουρος, κάθομαι και γίνομαι τσακωτός σαν κύριος. Υποθέτω ίσως να βοηθάει το να καβατζώνεις κανς. (Δεν ξέρω! Δεν έχω πάει! Ρωτήστε αυτούς που ξέρουν!)

A/K/A Leland Palmer

odk4 – Κυρ, 2 Αυγ 20, 14:34

ΚόΜπ0λΝτ_Κυριακή, 02 Αυγ. 2020, 10:19

SPYhipfortheknowlegeΣάββατο, 01 Αυγ. 2020, 15:14
Ωραιος ,νομιζω οτι αυτη η συζήτηση ειναι "σο του θαουσεντ εϊτ" αλλα αξιζει γιατι νομιζω οτι εχει αποσυνδεθει τοσο η ραπ απο το γκραφιτι που εχουμε πολλους αντιμπομπερς στο φορουμ

Εδώ έχει αποσυνδεθεί η ραπ από το hiphop, το γκραφίτι θα τη γλύτωνε?

κ-α-σ-τ-α-ν-ο-ς – Πεμ, 6 Αυγ 20, 19:56

re malakes ti sizitisi einai auth de katalavainw.

ontws ta vazoume katw gia to an einai swsto h oxi na vapsoume ena treno?
kai h suzhthsh ksekinise apo to allo thema pou legame gia to an kanoun swsta th douleia tous atoma ta opoia mporei na thesoun me enan lathos xeirismo tous allous anthrwpous se sovaro kindino.

loipon einai ilithio teleiws.
Osoi de goustarete na vlepete vamena trena mi ta vlepete re lakamades kai ante gamitheite kiolas.

Den exei kamia sxesh to an sas aresei aisthitika na vlepete ena vameno treno me to na kanei swsta enas sec th douleia tou.

Opote ti exoume? Kapoious mikropswlides pou den exoun me ti na griniaksoun kai griniazoun gia ta vamena trena. STA PAPARIA MAS. lock it dude h' estw prosdiorise to thema ths suzhthshs

intok-EK-hks 2021
Dirty Quality
RESPECT THE WEST

hgt3 – Σαβ, 8 Αυγ 20, 13:18

φυστικόμπαλοςΣάββατο, 01 Αυγ. 2020, 17:43
kala les file aman pia me tis palimoutzoures egw 8elw mono street art etsi na ftia3ei epitelous h mpakogiannoupolh mas giati ayta ta tags kai ta throw ups den myrizoun poly espa h airbnb

βρο δεν ειναι θεμα μπακογιανη ευρωπαικης ενωσης ή κατι
Ειναι θεμα αντιληψης
Αν θεωρεις οτι οτιδηποτε ειναι εκτεθειμενο ειναι ελευθερο για ολους ε νταξει δωσε λιγο μια διευθυνση σου και ερχομαι απο εκει να το συζητησουμε

pisteya ws twra oti eisai enas pareksigimenos eksypnakias pou zitouse storgi alla telika esy exeis valei stoxo sth zwh sou na travikseis to aytistiko fasma se tromaktika nea mhkh kai plath me thn malakia pou exeis mesa sthn lekanh pou les kefali

Σελίδα: 1