hiphop.gr
 

Εκδήλωση Hip-Hop 4elements | 10/11/2019, 17:00 @ Παιδική Χαρά Κουκακίου

hellpi – Παρ, 1 Νοε 19, 17:08, 1740 αναγνώσεις

Το θέμα έχει κλειδωθεί.
Δεν μπορείτε να συντάξετε επιπλέον απαντήσεις.

Εκδήλωση Hip-Hop 4elements
https://athens.indymedia.org/event/80628/

https://athens.indymedia.org/media/events/2019/10/26/POSTER_RAP_FINAL_FOR_%CE%99%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%9D%CE%95%CE%A4.jpg

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, στην Παιδική Χαρά Κουκακίου (πλατεία Κουντουριώτου).

-Djs και producers,

-Aνοιχτά μικρόφωνα,

-Xώρος για Graffiti

-Diy stage για Αll Style Cypher χορό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με 3 on 3 μπάσκετ.


Παράλληλα θα υπάρχει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης διωκόμενων, πάγκοι με πολιτικό και χιπ-χοπ υλικό, όπως και φαγητό.

Σεξιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές θα αντιμετωπιστούν αναλόγως.

Πρόσβαση: Τρόλεϊ 1,5,15, Λεωφορείο για Λ. Συγγρού στάση Πάντειος, Μετρό Συγγρού Φιξ 5 λεπτά περπάτημα.

Σε περίπτωση βροχής μεταφερόμαστε υπόγεια διάβαση δίπλα από την παιδική χαρά προς Πάντειο

Για οτιδήποτε χρειάζεστε επικοινωνήστε : m45community@riseup.net

Το hiphop αποτελείται από 4 βασικά στοιχεία. Το ραπ, που είναι στίχοι και το τραγούδι, Dj και Παραγωγή, που είναι η μουσική, το breakdance που είναι η χορευτική έκφραση και το Graffiti που είναι επιθετική εικαστική τέχνη.

Το hiphop γεννήθηκε από καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους ανθρώπους, κυρίως μετανάστες-μετανάστριες και έτσι μέχρι και σήμερα αποτελεί το κύριο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων που ζουν στις πλατείες και στους δρόμους. To hiphop είναι μέσο απελευθέρωσης, αλλά ταυτόχρονα μέσο καταγγελίας και επίθεσης προς την εξουσία.

Παρόλαυτα, ένα μεγάλο μέρος του hiphop, λίγο μετά την γέννηση του, ξεκίνησε να αφομοιώνεται από τις εταιρίες και σήμερα αποτελεί μια τεράστια βιομηχανία. Αντί να προωθεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων των τοπικών κοινοτήτων, προωθεί τα συμφέροντα των εταιριών, την πολυτελή ζωή και την εκμετάλλευση. Επίσης, ένα πρόβλημα που υπήρχε πάντα στην κουλτούρα του, ήταν η υποτίμηση και κακοποίηση γυναικών, ομοφυλοφίλων και άλλων ανθρώπων που δεν ταιριάζουν στα πρότυπα του κυρίαρχου αρσενικού. Τέλος, το hiphop, σε όλα του τα στοιχεία υποφέρει από ένα εγωιστικό ανταγωνισμό για το ποιος θα επικρατήσει στην σκηνή.

Εμείς θέλουμε το hiphop όπως ξεκίνησε και ακόμα πιο ελεύθερο. Με σεβασμό, ισότητα και αλληλεγγύη, να εκφράζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά για επιβίωση, των ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Για να εξελιχθεί το hiphop σε κάτι ακόμα πιο ελεύθερό και κοινοτικό, πρέπει να μένει, όσο γίνεται, έξω από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των εξουσιών, στους δρόμους και τις πλατείες που ζούμε καθημερινά. Δεν θέλουμε hiphop με μπράβους στις πόρτες και εισιτήρια, δεν θέλουμε παραβιάστικες συμπεριφορές, μισογυνισμό και ομοφοβία.

Η ελευθερία του hiphop συνδέεται άμεσα με τον αγώνα των κινημάτων για ελεύθερους και δημόσιους χώρους, για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό σεξισμό και καταπίεση. Στην παρούσα φάση το κράτος και ο δήμος μαζί με κάμποσους επενδυτές προσπαθούν να φτιάξουν μια Αθήνα όπου κάθε πλατεία και δρόμος θα διατίθεται για εκμετάλλευση από μαγαζιά και ξενοδοχεία, όπου για όλες μας τις εκδηλώσεις να παίρνουμε την άδεια τους και να τους πληρώνουμε. Kάθε φορά που παρεμβαίνουμε στην άσχημη πόλη με τα χρώματα και τα συνθήματα μας να συλλαμβανόμαστε. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο δήμαρχος έβαλε ως πρώτο στόχο να καθαρίσει την Αθήνα από τα graffiti.

Οι ίδιοι όμως γνωρίζουν ότι οι κουλτούρες μας δεν καταστέλλονται για αυτό πολλές φορές προσπαθούν να τις ελέγξουν και να τις βάλουν σε αγορα-πωλησία. Για αυτό δίνουν άδειες για συγκεκριμένα γκραφίτι σε συγκεκριμένους χώρους, για αυτό στήνουν μεγάλες hip-hop εκδηλώσεις, οι ίδιοι άνθρωποι που μας εκμεταλλεύονται και μας κυνηγάνε στους δρόμους με τους μπάτσους τους.

Και για αυτό εμείς επιμένουμε να στήνουμε τις εκδηλώσεις μας χωρίς εισιτήρια, χωρίς μαγαζιά χωρίς χορηγούς, με σεβασμό μεταξύ μας, με τους δικούς μας όρους, για μια μεγάλη μητροπολιτική πολυεθνική κοινότητα όπου όλοι και όλες θα είμαστε δυνατές και ελεύθεροι απέναντι στα συμφέροντά τους.

ΟΣΟ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΚΟ
Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΛΙΔΑΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

ωσάν βραδύπους κίνησε το άγνωστο να δαμάσει

Απαντήσεις

Αστυδρόμος – Κυρ, 3 Νοε 19, 07:56

δεν ψηνω καθολου που χρησιμοποιουν την hiphop culture σα να ειναι γνωστες και μιλανε ΠΟΛΥ για αυτην.
αλλα θα παω, εν τελει θα τους ξερω και ολους και θα αραξουμε και θα παιζει και ραπ

https://www.fiverr.com/ofnder?public_mode=true

Σελίδα: 1