hiphop.gr
 

Graffiti / Street Art Event | 28.05.2011 | @ Παραλία Θεσσαλονίκης

Θανασάκης – Δευ, 9 Μαϊ 11, 22:41, 1199 αναγνώσεις

Street Art / Graffiti
Σάββατο 28 Μαΐου 2011, 5.00 – 9.00 μ.μ.
Τοποθεσία : παραλία Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Δημαρχείο (άγαλμα Κ. Καραμανλή)
Η γκαλερί Λόλα Νικολάου , με χορηγό την εταιρεία ‘’ΓΚΡΙ’’ και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης , οργανώνει εκδήλωση κατά την οποία οι street artists amok, apset, jamer, Jason, live2, nade, nast2, rasel, sakre, sive , toulis, θα βάψουν (ζωγραφίσουν) δέκα containers μεταφοράς μπάζων.
Με τον τρόπο αυτό μεταμορφώνουμε αυτούς τους δέκα κάδους που βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο της πόλης μας σε έργα τέχνης, συμβάλλοντας έτσι στον οπτικό μας πολιτισμό.

Σχετικά με την εταιρεία «ΓΚΡΙ»
Η εταιρία «ΓΚΡΙ» δημιουργήθηκε το 2005 με σκοπό να καλύψει επαγγελματικά ένα εμφανές κενό στην αλυσίδα της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Το πρώτο στάδιο των αποξηλώσεων παλαιών κατασκευών και της προετοιμασίας των εργοταξίων για τις νέες κατασκευές. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των εργοταξίων πρόσθεσε στις δραστηριότητές της την αποκομιδή μπάζων με κάδους ή φορτηγά και την αδιατάρακτη κοπή σκυροδέματος. Η «ΓΚΡΙ» πολύ σύντομα εξοπλίστηκε με πλήθος επαγγελματικών και εξειδικευμένων εργαλείων κάθε κατηγορίας για την αρτιότερη αντιμετώπιση κάθε απαίτησης στα εργοτάξια. Παράλληλα με τον τεχνικό εξοπλισμό έδωσε έμφαση και στην σωστή και άρτια οργάνωση και εκπαίδευση του προσωπικού της με στόχο την ασφαλέστερη και συγχρόνως γρηγορότερη εκτέλεση των έργων.
Από την αρχή της δραστηριότητάς της η εταιρία επέδειξε ιδιαίτερη «αδυναμία» στην ορθή και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων των εργοταξίων. Αντίθετα με τις γνωστές πρακτικές ανεξέλεγκτης απόρριψης, επέλεξε την σταθερή και μόνιμη συνεργασία της με πιστοποιημένες εταιρίες διαχείρισης και ανακύκλωσης μη υπολογίζοντας το αυξημένο κόστος της επιλογής της αυτής ως σημαντικότερο παράγοντα από την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι σήμερα διαχωρίζει όσο είναι δυνατόν και ανακυκλώνει το σύνολο των απορριμμάτων που παράγονται τόσο στα ίδια εργοτάξια, όσο και σε ξένα στα οποία απλώς αναλαμβάνει την αποκομιδή.
Με γνώμονα λοιπόν αυτήν την «αδυναμία» πρόθυμα συμμετέχει ή αναλαμβάνει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατασκευαστών αλλά και των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μια τέτοια δράση είναι και η διοργάνωση σε συνεργασία με την γκαλερί Λόλα Νικολάου ενός street party με graffiti πάνω στους κάδους της εταιρίας. Τα θέματα θα έχουν σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του και θα αναπτυχθούν “live” στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης από καλλιτέχνες του χώρου. Οι κάδοι αυτοί στην συνέχεια καθώς θα τοποθετούνται σε εργοτάξια θα μεταφέρουν το μήνυμα σε όλους.


πληροφορίες
ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
t. +30 2310 240416, f. +30 2310 240417, e-mail: lnik@otenet.gr

Be There!

http://streetfiles.org/photos/detail/850951/

Απαντήσεις

Inspectah Deck – Δευ, 9 Μαϊ 11, 23:21

Γαμάτη φάση!

Θανασάκης – Τρι, 10 Μαϊ 11, 01:24

Inspectah DeckΔευτέρα, 09 Μαϊ. 2011, 23:21
Γαμάτη φάση! :thumbup:

http://streetfiles.org/photos/detail/850951/

Θανασάκης – Σαβ, 21 Μαϊ 11, 15:32

http://streetfiles.org/photos/detail/850951/

Σελίδα: 1