hiphop.gr
 

Τεχνικη σουβλισματος αρνιου.

Timeus – Πεμ, 10 Μαρ 11, 10:13, 349 αναγνώσεις

Πλησιαζει Πασχα και σιγουρα ολοι εχουμε κακες αναμνησεις απο λαθος ψημενα αρνια τα οποια "αρπαξαν στο σουβλισμα". Παρακαλουνται οι εμπειροι ψηστες να πουν τις αποψεις τους επι του θεματος.

Απαντήσεις

ChooChoo – Πεμ, 10 Μαρ 11, 10:32

Καλο δεσιμο με συρμα,οχι μεγαλη φωτια και να περιμενεις να καψουν τα καρβουνα.
Το αρνι χρειαζεται ελαχιστη φωτια και πολυ ωρα για να ψηθει γιαυτο την φωτια την αναβεις απο το πρωι.
Καρβουνα βαζεις περισσοτερα στα ποδια και στο λαιμο-κεφαλι και ελαχιστα εως και τιποτα στην κοιλια(αυτο ειναι το σημειο που αρπαζει πανευκολα).Οταν θα δεις πως ειναι ετοιμο (στα ποδια κτλπ που εχεις τα καρβουνα) θα μετακινησεις καρβουνα και στην μεση που ειναι η κοιλια για λεπτα...(20-40 το πολυ με το ματι θα δεις..).Αλλοι βαζουν παντου καρβουνα και τυλιγουν την κοιλια με λαδοχαρτο ή αλουμινοχαρτο για να μην αρπαξει...(αυτο δεν το εχω δοκιμασει).Παντως να ξερεις στην αρχη αργο γυρισμα και οσο παει πιο γρηγορο για να μην αρπαξει και να ψηθει ομοιομορφα...

Υγ.Αμα βλεπεις πως η φωτια δεν ειναι αρκετη συμπληρωνεις με καρβουνα..
Υγ2.Προσεχε μην σου παρει αρωμα απο τα καρβουνα ή κανενα προσαναμα κτλπ
Υγ3.Υπομονη θελει ωρες....

Ενός ChooChoo μύριοι έπονται..

santorum – Πεμ, 10 Μαρ 11, 11:49

εχω την τυχη να μην εχω τετοια αναμνηση.

καρβουνα φτιαχνεις μονος σου απο κληματα; τεσπα οπως και να χει η ξυγκιά την ραβεις στην πλατη για να μην καει μιας και αρπαζει ευκολα οπως λεει και ο τσουτσου.
επισης ξεκινας απο ψηλά και να πηγαινει γρηγορα να παρει χρωμα σιγα σιγα και αργοτερα το κατεβαζεις και το γυρνας πιο αργα να ψυχοβρασει.
ξερω και κολπο να φαινεται αλανικο το κλεισιμο στην κοιλια αλλα δεν εχει σημασια.
επισης στο μπουτι μπορεις να ανοιξεις τρυπα και να ψαξεις να κοψεις ενα νευρο. το κανουμε δεν ξερω ποσο σημαντικο ειναι. υποτιθεται οτι χαλαρωνει αλλα και παλι ανοιγεις τρυπα για να ριξεις αλατι. μπολικο αλατι και πιπερι παντου.

Eκλεκτός της ΧΑΡΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΙ ΑΗΔΙΑ. . !
pisteuw eis enan xarma forumokratora kerasthn pashs mpuros kai ahdias
γουσταρω να τους γλειφω το σκαλπ σαν μου γλειφουν το πεος

kavourogamosauros – Πεμ, 10 Μαρ 11, 11:51

ChooChooΠέμπτη, 10 Μαρ. 2011, 10:32
Καλο δεσιμο με συρμα,οχι μεγαλη φωτια και να περιμενεις να καψουν τα καρβουνα.
Το αρνι χρειαζεται ελαχιστη φωτια και πολυ ωρα για να ψηθει γιαυτο την φωτια την αναβεις απο το πρωι.
Καρβουνα βαζεις περισσοτερα στα ποδια και στο λαιμο-κεφαλι και ελαχιστα εως και τιποτα στην κοιλια(αυτο ειναι το σημειο που αρπαζει πανευκολα).Οταν θα δεις πως ειναι ετοιμο (στα ποδια κτλπ που εχεις τα καρβουνα) θα μετακινησεις καρβουνα και στην μεση που ειναι η κοιλια για λεπτα...(20-40 το πολυ με το ματι θα δεις..).Αλλοι βαζουν παντου καρβουνα και τυλιγουν την κοιλια με λαδοχαρτο ή αλουμινοχαρτο για να μην αρπαξει...(αυτο δεν το εχω δοκιμασει).Παντως να ξερεις στην αρχη αργο γυρισμα και οσο παει πιο γρηγορο για να μην αρπαξει και να ψηθει ομοιομορφα...

Υγ.Αμα βλεπεις πως η φωτια δεν ειναι αρκετη συμπληρωνεις με καρβουνα..
Υγ2.Προσεχε μην σου παρει αρωμα απο τα καρβουνα ή κανενα προσαναμα κτλπ
Υγ3.Υπομονη θελει ωρες....

akribws

Sipno – Πεμ, 10 Μαρ 11, 11:51

Δεν το μπορώ το αρνί,αντε να φαω λίγο κάτσικι και αυτό με πειράζει.
Αλλα μπιφτεκια,μπριζολες,σουβλακια,λουκανικα,πανσετες στα καρβουνα ειναι γαματα!!!
Μαζι με καλή παρέα και κρασί!!!

Soundcloud

Twitter

Άληστος – Πεμ, 10 Μαρ 11, 13:43

μας κανανε τους καποιους καποιοι στον στρατο οταν ψηναμε, τυπου "ασε εσυ δεν ξερεις, ψηνω απο τα 5" και

τετοια

αν υπάρχει σκιά, άρχει φως,
σε μια στιγμή εγωισμού ακραίου αρχίζω να σκέφτομαι, ψήθηκα να πεθάνω λίγο να μου πεις πως φαίνομαι

DOTAKOS – Πεμ, 10 Μαρ 11, 13:49

ΆληστοςΠέμπτη, 10 Μαρ. 2011, 13:43
μας κανανε τους καποιους καποιοι στον στρατο οταν ψηναμε, τυπου "ασε εσυ δεν ξερεις, ψηνω απο τα 5" και

τετοια :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

δεν εχω κανει πασχα μεσα, αλλα λογικα δεν ηταν καλητερα να κατσουν αλλοι να ψησουν;

ή το ψησιμο ηταν καβατζοδουλεια κ οσοι δεν ξεραν καναν αλλες μαλακιες;;

cool & έτσι


Σελίδα: 1