hiphop.gr
 

----DEADLOCK + Αιρετικος,, OFFICIAL ----

δε_Witty_Pi – Παρ, 14 Ιαν 11, 15:29, 12379 αναγνώσεις – Τελευταία αλλαγή: Κυρ, 10 Ιουλ 11, 22:50 by δε_Witty_Pi, έχει αλλάξει 16 φορές

πηγη :: http://www.deadlock.gr
more informations : http://www.myspace/deadlockgr
homo-hereti-cus at http://www.deadlock.gr (free download)
κικο και ουικι (ακα οδυσσεας και αιρετικος) λαμπογυαλο at http://www.parasound.gr/LP.html

deadlock logo
http://www.deadlock.gr/photogallery/photos/logos/deadlogo1.jpg

deadlock- public enemy
http://www.deadlock.gr/photogallery/photos/live/publicenemy/deadlocklive1.jpg

deadlock-public enemy live
http://www.deadlock.gr/photogallery/photos/live/publicenemy/pe20.jpg

deadlock live
http://www.deadlock.gr/photogallery/photos/live/deadlock36.jpg

deadlock artworks
http://www.deadlock.gr/photogallery/photos/artwork/deadlockshirt6.jpg

more photos at : http://www.deadlock.gr/photogallery/index.htm


Το συγκρότημα DEADLOCK πρωτοϊδρύθηκε το Νοέμβριο του 1997 από τους Χρήστο Γιαννόπουλο (ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ), Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μανώλη Μπενέτο (Genuine), Nτέμη Φουράκη και Στάθη Αλεξανδράκη (Dj Noiz). Τρεισήμιση χρόνια αργότερα, στην παρέα των DEADLOCK έχουν προστεθεί ακόμα τέσσερα μέλη εκ των οποίων οι τρεις έχουν επωμισθεί το ρόλο των οργανοπαιχτών (ηλ.κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) και ο ένας την εκπροσώπηση του συγκροτήματος στα ΜΜΕ και στις κοινωνικές του δραστηριότητες.

Η ίδρυση των DEADLOCK είχε και έχει ως στόχο την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση των μελών να εκφράσουν μέσω της μουσικής και των στίχων, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά για την σύγχρονη κοινωνία. Βασικό γνώρισμα στα τραγούδια των DEADLOCK είναι η δύναμη των στίχων που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μουσικό υπόβαθρο, μέσα από το οποίο δίνεται η ευκαιρία να καταγραφούν με λιτό αλλά ταυτόχρονα με σκληρό τρόπο τα προβλήματα της κοινωνίας σε κάθε τομέα καθώς και οι ανθρώπινες ανησυχίες προτείνοντας παράλληλα-εδώ έρχεται η υποχρέωση-δημιουργικές λύσεις και προτροπές στον εκάστοτε ακροατή.

Οι στόχοι είναι πολλοι και ο βασικότερος, η πνευματική αφύπνιση και ο προβληματισμός της νεολαίας. DEADLOCK άλλωστε σημαίνει διαφωνία στο σημερινό αδιέξοδο, στάση και αποστροφή σε όποια απάθεια και αδιαφορία για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Μία έκφανση του ιδεολογικού πλαισίου του συγκροτήματος είναι ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αρχίσει να σκέπτεται και να είναι ενεργός σε κάθε κίνηση επιβολής, εξουσιασμού και καταπάτησης των δικαιωμάτων του και της ελευθερίας, γιατί η απάθεια και η εγωιστική προοπτική κινδυνεύει να καταστεί ο σοβαρότερος εχθρός της ανθρώπινης εξέλιξης και διαιώνισης. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά άλλωστε-έπεται ανάλυση- είναι αφιερωμένη σε όσους σκέπτοναι ακόμα. Σε μία μικρή πρόταση μπορεί να επικεντρωθεί το μηνυμα των DEADLOCK και αυτή είναι: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!.

Καθώς λοιπόν ο καιρός περνάει και οι συνθήκες αλλάζουν, τον Ιούνιο του 1999 οι DEADLOCK δηλώνουν παρών δισκογραφικά με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ-Η ΓΕΝΕΣΙΣ. Οι καρποί δύο χρόνων σκληρού αγώνα αλλά και ωρίμανσης μετουσιώθηκαν σε γεγονός, μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Universal με την οποία είχε προηγηθεί συμφωνία. Η μουσική παραγωγή του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον COTI.K στο στούντιο Lego και στο στούντιο Praxis με τον Αντρέα Βαιτούδη στην ηχοληψία και στην τελική επεξεργασία του ήχου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------


ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑ – Η Ζωή Συνεχίζεται . . .; είναι o τίτλος του νέου πολυαναμενόμενου δίσκου των DEADLOCK ο οποίος κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη εταιρεία Dramont (D.I.L), και διανέμεται από την Victory Music. Οι DEADLOCK που ιδρύθηκαν το 1997, αποδεικνύουν πως όχι μόνο υπάρχουν ακόμα, αλλά παρουσιάζονται δυνατότεροι από ποτέ, με ένα δίσκο που θα συζητηθεί πολύ στο άμεσο μέλλον. Σε μία στείρα, σε δημιουργία και σε καινοτομία, περίοδο για το ελληνικό Hip-Hop, οι DEADLOCK επιστρέφουν με ένα δίσκο που θα προβληματίσει πολύ και ασφαλώς θα δυναμιτίσει την ελληνική μουσική σκηνή. Μετά το παρθενικό, Τέλος Υπανθρώπων – Η Γένεσις (Universal), οι DEADLOCK δείχνουν αποφασισμένοι να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια σκηνή και απ`ότι φαίνεται το καταφέρνουν με το δεύτερο cd «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑ».

Σε αντίθεση με την πρώτη τους δουλειά, η «Διεθνής Αμνησία» περιλαμβάνει 9 καινούργια κομμάτια καθώς και το γνωστό «Αστυνομία Σκέψης» σε μία εκτέλεση που δεν υπήρχε στον πρώτο δίσκο, παρά μόνο στο Videoclip. Μερικά από τα κομμάτια είναι τα: «Έχω χάσει τις αισθήσεις μου», «Ιός», «Διατάραξη κοινής ησυχίας», «Γελάνε μαζί σου», «Δεν πάμε καλά» και φυσικά το ομώνυμο «Διεθνής Αμνησία». Οι υπότιτλοι αυτή τη φορά είναι δύο. Η ζωή συνεχίζεται . . .; και Τέλος ανθρώπων – Τερατογένεσις, βοηθούν το γενικότερο κλίμα τόσο του συγκροτήματος όσο και της δουλειάς τους. Στο συγκρότημα επίσης έχουν προστεθεί ο Dj Vinyl καθώς και ένας κιθαρίστας, ένας μπασίστας, και ένας ντράμερ.

Στιχουργικά οι DEADLOCK (Αιρετικός,Κανένας,Genuine) διακρίνονται για μία ακόμη φορά για την ωμότητα αλλά και για την ειλικρίνεια που τους διέπει στην κριτική που ασκούν, με την ωριμότητα να τους χαρακτηρίζει πλέον σε κάθε μορφή της. Από το εξώφυλλο και μόνο γίνεται αντιληπτό πως οι DEADLOCK διατηρούν σε έντονο βαθμό τον πολιτικό τους λόγο που ήταν και στον πρώτο δίσκο έντονος αλλά και καυστικός. Η γενικότερη αίσθηση της «αφύπνισης» καθώς και της έμπρακτης πλέον «αλλαγής» και «αποστασιοποίησης» από τα σύγχρονα δεδομένα της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κατάστασης, είναι και πάλι κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία του δίσκου. Το ενδιαφέρον για την ουσία των πραγμάτων όπως και η αισιοδοξία για το μέλλον έχουν σημαντική θέση στο έργο χωρίς να παραβλέπετε η απαιτούμενη διάθεση ειρωνείας, χιούμορ αλλά και αυτοσαρκασμού.

Σε γνωστά αλλά και άγνωστα μονοπάτια κυμαίνεται το μουσικό μέρος του δίσκου. Είναι πλέον σαφές πως οι DEADLOCK έχουν αφομοιώσει πολύ καλά την Rap έκφραση μέσα από τον σκληρό ήχο τόσο της Hip-Hop όσο και της Hardcore μουσικής. Το έργο είναι μοιρασμένο ανάμεσα στα δύο αυτά είδη αλλά τα μουσικά περάσματα από διάφορες άλλες μουσικές είναι συχνά και σε πλήρη αρμονία με το γενικότερο ηχόχρωμα. Πολλά Samples αλλά και φυσικά όργανα (κιθάρα,μπάσο,τύμπανα) συνθέτουν το, σε γενικές γραμμές, ανατρεπτικό και σκληρό ήχο του συγκροτήματος.

Το έργο υλοποιήθηκε σε τρία μουσικά Studios, Praxis, Horizon και α-Titan (Αιρετικός), για την Mindcore Productions, ενώ το Digital Mastering έγινε στη Digital Press Hellas.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
hiphop.gr comment!
http://www.hiphop.gr/page/235

> Deadlock λοιπόν! Ένα group κάπως μυστήριο. Λίγο η μουσική τους, λίγο τα φυσικά όργανα που τους συνοδεύουν σε κάθε live, λίγο η hardcore διάθεση-ήρθε και έδεσε στη hip-hop σκηνή. Με πολλές ζωντανές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, σε Αθήνα και επαρχία έχουν επιστρέψει δριμύτεροι, μετά από ένα διάστημα απουσίας.

Ο ΔΙΣΚΟΣ

Η δεύτερη δουλειά των Deadlock, 100% ανεξάρτητη από εταιρεία. Η πρώτη παρατήρηση είναι πως 3 Instrumentals και ένα remix, από έναν δίσκο 10 τραγουδιών αφήνει ελάχιστο χώρο για νέα τραγούδια. Πολλοί υποστηρίζουν ότι μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, αλλά γνώμη μας είναι ότι εδώ κάπως το παράκαναν. Ίσως να υπήρχε πίεση λόγω της ανεξάρτητης δουλειάς, λόγω έλλειψης χρόνου και χρημάτων.

Οι κιθάρες και τα ντραμς συνοδεύουν όλα τα κομμάτια και αυτό θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους οπαδούς του hardcore. Γρήγορη μουσική, δυνατή και σε πολλά σημεία πωρωτική. Αισθητή είναι και η απουσία των samples καθώς τη θέση τους έχουνε πάρει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα φυσικά όργανα που αναφέραμε πιο πάνω. Τολμηρή κίνηση που δείχνει μάλιστα καλή γνώση της μουσικής και καλλιτεχνική διάθεση. Όχι ότι σου λείπουνε τα samples. Απλά στο hip-hop είμαστε συνηθισμένοι μ' αυτά και πολλές φορές μας ακούγεται παράξενο όταν δεν τα ακούμε. Με τον δίσκο των Deadlock πάντως, θα εύχεστε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες γιατί είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Ακούγοντας προσεχτικά τους στίχους, εύκολα καταλαβαίνεις τον προσανατολισμό των Deadlock κατά της παγκοσμιοποίησης. Θέματα όπως προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου, νέα τάξη πραγμάτων και άλλα σχετικά είναι που ακούγονται περισσότερο στο δίσκο αυτό. Μια φυσική συνέχεια δηλαδή του "Τέλος Υπανθρώπων - Η γένεσις", την πρώτη δουλειά του group. Υπάρχουν ρεφρέν που τριγυρνούν στο μυαλό σου για την υπόλοιπη μέρα και γενικά οι στίχοι των Deadlock δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Σκοπός τους είναι να προβληματίσουν και να παρακινήσουν, καμία σχέση με battle rap ή τα παρόμοια θέματα άλλων hip-hop groups. Από ραπ, δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε καθώς την παράσταση κλέβει ο Ντέμης με τα επιθετικά φωνητικά του (κοινώς ουρλιαχτά!).

Κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το "Γελάνε μαζί σου" με το πολύ ωραίο ρεφρέν και την εξίσου ωραία εισαγωγή με την ανέμελη μουσικούλα! Επίσης το "Ιός" που τα σπάει με την εναλλαγή γρήγορου και αργού ρυθμού. Παραθέτουμε και ένα στίχο χαρακτηριστικό: "Η άγνοια είναι δύναμη / αλλά είναι καλύτερα να τα γνωρίζω;"

ΤΕΛΙΚΑ

Η δύναμη των Deadlock απελευθερώνεται πλήρως στη σκηνή, όταν παίζουν ζωντανά με όλη τη μπάντα και το πλήθος από κάτω να χτυπιέται. Έχω την εντύπωση ότι η μουσική τους αδικείται σε ένα στερεοφωνικό σπιτιού, ή σε ακρόαση με ακουστικά. Απαραίτητα είναι μια πίστα για χοροπήδημα και τεράστια ηχεία για maximum απόδοση. Καλά, για να μη γινόμαστε και υπερβολικοί, όταν δεν υπάρχουν οι παραπάνω συνθήκες, ο δίσκος ακούγεται πολύ ευχάριστα με έμφαση κυρίως στους στίχους. Τους αξίζει πάντως ένα μπράβο για την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν, να ολοκληρώσουν και να διαθέσουν στην αγορά ένα CD αποκλειστικά δικό τους, από την αρχή μέχρι το τέλος. Κλείνοντας να δώσουμε μια συμβουλή: μη προσπαθήσετε να το πάρετε μαζί σας στο ΜΕΤΡΟ ή στον Ηλεκτρικό γιατί δε θα αντέξετε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
δισκογραφια

Διεθνής Αμνησία - Η Ζωή Συνεχίζεται (2003)

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=xEG3Hsmg_C0
ΙΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=CAOB7Cxn2S0&feature=related
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=SXiRz4p5FPc&feature=related
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ
http://www.youtube.com/watch?v=_YYno55_Ja0
DEADLOCK
http://www.youtube.com/watch?v=nI6JPvhHQiw&feature=BFa&list=ULKXYRpVOMk10&index=12
ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=q-8au8ErRJE&feature=related
ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=iRQ_tedyjlc&feature=related
Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ (VIDEOMIX)


Τέλος Υπανθρώπων - Η Γένεσις (1999)
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ
http://www.youtube.com/watch?v=izaWAnaEiq0&feature=mfu_in_order&list=UL
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΚΕΨΗΣ
http://www.youtube.com/watch?v=SwPFvUhBbE4&feature=related
ΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ
http://www.youtube.com/watch?v=UB1xQu2t2I8&feature=mfu_in_order&list=UL
ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΘΕΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=dklKpnxUNhg&feature=mfu_in_order&list=UL
ΟΔΥΣΣΕΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=ifijE5oU-OI&feature=mfu_in_order&list=UL
ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
http://www.youtube.com/watch?v=UNKU_cntv60&feature=autoplay&list=ULKXYRpVOMk10&index=14&playnext=1
ΔΙΑΦΩΝΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=t2YyM24ESfU&feature=related
ΤΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ
http://www.youtube.com/watch?v=fQq-dclh7VQ&feature=mfu_in_order&list=UL
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
http://www.youtube.com/watch?v=RVhvG5Hzr-o&feature=related
ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=8EGY4ZN9Jiw&feature=mfu_in_order&list=UL
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ
http://www.youtube.com/watch?v=dT675MyOJT4&feature=related
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=UyM-v_RI068&feature=related
ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=EM1ao3EQ0Wo&feature=mfu_in_order&list=UL
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ
http://www.youtube.com/watch?v=lVEHHKZs0H8&feature=mfu_in_order&list=UL
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ
http://www.youtube.com/watch?v=q0Dvay2G-ac&feature=BFa&list=ULKXYRpVOMk10&index=13
ΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ - Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΩΡΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ
http://www.youtube.com/watch?v=vWyjnNaVLwA&feature=mfu_in_order&list=UL



CD: ONE PEOPLE
(To CD ONE PEOPLE το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν στο ΑΝ Club στις 23/4/2005 και στο ξυλουργείο (Θεσσαλονίκη) στις 7/5/2005 μπορείτε να το κατεβάσετε τώρα σε μορφή MP3.) ----> http://www.deadlock.gr/mp3gallery/index.htm


lyrics ::http://www.deadlock.gr/lyrics/index.htm
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


εχουν συνεργαστει με μεγαλα ονοματα της ελληνικης σκηνης, σε κοματια η συναυλιες :: οπως ff.c, razastarr, terror x crew. στιχοιμα, αναφλεξη, νεβμα, frontal attack , dogmother...... magic de spell κ.α.

αλλα κ με σχηματα της ξενης οπως : PUBLIC ENEMY, PHY-LIFE CYPHER, DELINQUENT HABITS Κ.Α.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



lyrics ::http://www.deadlock.gr/lyrics/index.htm



και γενικα οτι θελετε να δειτε για αυτους η και να κατεβασετε το album του αιρετικου, τα εχουν ανεβασει ολα στο site τους.


----------------------------------AIΡΕΤΙΚΟΣ ( DEADLOCK )----------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=jKdOgKVyAME Eνα μουσικό intro



Εισαγωγή
Ύστερα από το ευχάριστο περιπετειώδες ταξίδι παρέα με το funky alter ego του στο δίσκο των Kiko & Ouiki, μια από τις παλιές καραβάνες του Ελληνικού hip-hop, ο Αιρετικός των deadlock, επιστρέφει στα μέσα της χρονιάς, ίσως στην πιο ώριμη στιγμή της πορείας του παρουσιάζοντας το solo album «Homo-hereti-cus».

Ο Δίσκος
Μέσα από την δυνατή, ξεχωριστή και ατμοσφαιρική του ερμηνεία, συναντάμε ισχυρό πολιτικό λόγο. Ασχολείται με θέματα που όλους μας απασχολούν ή τουλάχιστον θα ‘πρεπε, σχολιάζοντας αρνητικά στοιχειά του σύγχρονου τρόπου ζωής, καυτηριάζοντας πρότυπα και στάσεις που οδηγούν στον κοινωνικό ξεπεσμό με αγανάκτηση αλλά και ρομαντική αισιοδοξία. Σε κάθε στίχο γίνεται όλο και εμφανέστερο το γεγονός ότι διαθέτει όχι μόνο πάθος αλλά και ισχυρές βάσεις ώστε να καταφέρει τα παραπάνω ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, με πρωτοτυπία και βαθύ στοχασμό. Μέσα από τα λόγια του δείχνει πως επιζητά την συνειδητοποίηση, την αμφισβήτηση και τον σκεπτικισμό ως στάση ζωής σε έναν κοινό κόσμο, και φυσικά όχι την απολυτή πίστη στο περιεχόμενο του λόγου του. Θα συναντήσετε κομμάτια με καθηλωτικό ύφος, αλλά και μερικά με την ζυγαριά να γέρνει περισσότερο προς μια ευχάριστη αίγλη, kiko & ouiki μέθη και ψυχική αγαλλίαση που φιλοδόξει να παρασύρει μαζί της τον ακροατή με προτροπές και μηνύματα. Η προσπάθεια και εκεί κρίνεται επιτυχημένη.

Η ενορχήστρωση του δίσκου, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, κυμαίνεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο και ακλουθεί την πορεία του στίχου με ακρίβεια. Δένει χωρίς καμία δυσκολία με τα beats, πράγμα που αποτελεί μεγάλο προτέρημα. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω της χρησιμοποίησης δειγμάτων της κλασσικής μαύρης μουσικής και αποσπάσματα από έργα μεγάλων Ελλήνων και όχι μόνο ποιητών. Συν τοις άλλοις, πληθώρα οργάνων «περάστηκαν» στο δίσκο. Συγκεκριμένα, θα ακούσετε σαξόφωνο από τον Γιώργο Ξανθόπουλο, πλήκτρα από τον Μανώλη Μπενέτο, Λαγούτο από τον Αντώνη Φραγκιαδάκη και Τρομπέτα από τον Ντέμη Φουράκη. Συμμετέχουν ακόμη οι Οδυσσέας (Razastarr), Λεωνίδας Μασσαβέτας (Βομβιστές Συνείδησης), η An-T, και αλλά μελή των Deadlock. Μια όμορφη ιδιαιτερότητα είναι τα μουσικά αποσπάσματα από διάφορα άλλα κομμάτια που τοποθετούνται ουσιαστικά μετά το τέλος κάθε σχεδόν τραγουδιού. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, την εμφάνιση του κάνει και ο RSN (Dagobah System) στολίζοντας και οριστικά τελειοποιώντας με τα scratch του την προσπάθεια του Αιρετικού και των φίλων του στο μουσικό μέρος.

Ιδιαίτερα αξιόλογη δουλειά εγινε και στο artwork, από τον Genuine.

Τελικά
Εν τέλει όπως θα διαπιστώσετε και μονοί σας, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει το μεγαλείο του χαρίζοντας μας ένα εξαιρετικό άκουσμα, το όποιο θα είναι κρίμα να ακούσουν μόνο οι ακροατές του «συγκεκριμένου» είδους, το ίδιο προσεγμένο σε κάθε τομέα. Δίνει την ψυχή του σε αυτό και επιβεβαιώνει ότι το πρόσφατο έργο του δεν αποδεικνύει απλώς το ότι παραμένει σταθερή αξία του Ελληνικού hip-hop, αλλά και κάτι περισσότερο, ακμαιότατο ακόμη.

Tracklist & Εξώφυλλο
1. People get ready

2. Homo-hereti-cus
http://www.youtube.com/watch?v=rBi0rjmgxNE&feature=related
3. Αξία σταθερή

4. Μια μέρα
http://www.youtube.com/watch?v=f7BkmAW9k-E&feature=related
5. Στοιχειωμένες πολιτείες pt.1 (feat B.Σ)
http://www.youtube.com/watch?v=4ZJ2vuMfCMI&feature=related
6. Ταυτότητα
http://www.youtube.com/watch?v=afXzZuLdqao&feature=related
7. Μπράβο (feat. Deadlock)
http://www.youtube.com/watch?v=ULuH33JwMeg&feature=related
8. Κλωθογυρίσματα (feat. Razastarr, An-T)
http://www.youtube.com/watch?v=CQbPoDu0Ir0&feature=related
9. Τι αγαπώ

10. Ουστ. Σας σιχάθηκα
http://www.youtube.com/watch?v=RxCF2hJ6ZNI&feature=related
11. Σίνοψις-έξοδος

12. Κλείστε τας θύρας
http://www.youtube.com/watch?v=dWejiGxmOzs&feature=related


Από hiphop.gr ( http://www.hiphop.gr/page/1790 )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΙΚΙ ( ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ)
http://www.myspace.com/kikoandouiki
(http://www.myspace.com/odysseasraza)
(http://www.myspace.com/hereticmc)


Ο Kiko και ο Ouiki, γνωστότεροι και ως Οδυσσέας (Razastarr) και Αιρετικός (Deadlock), κυκλοφόρησαν αυτόν τον καιρό το πρώτο τους μουσικό έργο με αυτήν την επωνυμία, με τίτλο «Λαμπόγυαλο». Ο δίσκος διατίθεται επίσημα στο διαδίκτυο δωρεάν, αλλά υπάρχουν και αυθεντικά αντίτυπα σε περιορισμένη διαθεσιμότητα. (Πληροφορίες στο site)...




Στο παρελθόν τους γνωρίσαμε από τις δισκογραφικές τους κυκλοφορίες την τελευταία δεκαετία, με τα πρωτοποριακά και αναγνωρισμένα στην Ελληνική σκηνή μουσικά τους σχήματα (Razastarr-Deadlock) αλλά και απ`το πλήθος των ζωντανών τους εμφανίσεων ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας μάλιστα σε live εμφανίσεις μαζί με τεράστια ονόματα του ίδιου μουσικού χώρου από την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και σε συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Με το έργο τους «Λαμπόγυαλο» λοιπόν, ο Kiko και ο Ouiki παρουσιάζουν με καυστικό, σαρκαστικό και αναπάντεχο τρόπο, έναν ονειρικό κόσμο της φαντασίας τους όπου κατοικούν Αγριοπάρδαλοι. Ημίτρελοι αγνοί με πάθος για ζωή άνθρωποι, έρχονται αντιμέτωποι με τη μίζερη, φτηνή και άνανδρη πραγματικότητα. Με βάση το Hip-Hop, βασισμένο για τα καλά αυτή τη φορά σε Funk και Soul αισθητική, ανατρέχοντας όλο και πιο πίσω για να μυρίσουν λίγη από την καλαισθησία και την αυθεντικότητα που χάνονται στο σήμερα, «παγανιστικά» επιδιώκουν να ταξιδέψουν με μαγικά αστρόπλοια σε κόσμους ονειρικούς, γνήσιους και αλώβητους απ`το μηδέν του σήμερα. Στο θίασο «Διδύμων» τους λοιπόν, καλωσορίζουν τους πάντες που είναι διαθέσιμοι να τους ανεχτούν και πάνω απ`όλα, να αντέξουν το βάρος του να είσαι άνθρωπος.
Ξεχωριστή σημασία στο έργο, έχει το - story-telling - τραγούδι «Ο Μικρός Μουτόμπο», στο οποίο συμμετέχουν ο πολυτάλαντος MC Yinka και ο Αντώνης Φραγκιαδάκης, ένας εκ των κορυφαίων του Κρητικού λαγούτου. Επίσης συμμετέχουν ο DJ Everlast, η Αn –T στα φωνητικά και ο Γιώργος Ξανθόπουλος στο σαξόφωνο.

Αγριοπάρδαλοι Προντάξιονς 2008
για την supafrodisiafunkasmokadicious - ρέκορντζ.

Από http://www.4elements.gr/fel/index.php?option=com_content&view=article&id=581:kiko-and-ouiki-&catid=36&Itemid=100059



καλωσηρθατε ( live thhf 2007)
http://www.youtube.com/watch?v=EcsN-vc8JWc&feature=related
εγκεφαλικο ραλλυ
http://www.youtube.com/watch?v=mjR9z6qhFj4
οσα δεν εχουμε
http://www.youtube.com/watch?v=7OD6JtE5oTM&feature=related
a smok interlude
http://www.youtube.com/watch?v=9sMLzJ_0iaU&feature=related
double dimble
http://www.youtube.com/watch?v=RUWX7vacAuY&feature=related
ο μικρος μουτομπο
http://www.youtube.com/watch?v=ZHnRsJgw9cY&feature=related





"Odysseas & Airetikos - Didymoi" (POSITIVE VIBRATION)
http://www.youtube.com/watch?v=MBumnb4yE2Q&feature=related
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
youtube links:::


τι να φοβαμαι
http://www.youtube.com/watch?v=xAHHYPB5728&NR=1
αορατος
http://www.youtube.com/watch?v=IsE4HewimQs&feature=related
μες στο ματι του κυκλωνα
http://www.youtube.com/watch?v=8StcEsSF-6Y
εφιαλτης
http://www.youtube.com/watch?v=rQl7zEuYNmM&feature=related



DEADLOCK live
http://www.youtube.com/watch?v=5W5DDi5Bx5o
δυστυχως δεν βρισκω αλλα



BECOME A DEADLOCK!


ευχαριστώ τον parmenos για την βοηθειά του στα τραγούδια του πρώτου δίσκου

ΣΕΛΙΔΑ:

Απαντήσεις – σελίδα 2 / 6

δε_Witty_Pi – Δευ, 17 Ιαν 11, 16:06

updated

Μήδε 86 μωρή πουτάνα – Δευ, 17 Ιαν 11, 16:07

kavourogamosauros – Δευ, 17 Ιαν 11, 16:35

gam....kes me deadlock re sy

δε_Witty_Pi – Δευ, 17 Ιαν 11, 16:38 – Τελευταία αλλαγή: Πεμ, 5 Μαϊ 11, 10:46 by δε_Witty_Pi

kavourogamosauros – Δευ, 17 Ιαν 11, 16:38

ok

GloBality – Πεμ, 20 Ιαν 11, 01:38 – Τελευταία αλλαγή: Σαβ, 22 Ιαν 11, 06:56 by GloBality

βρώμικο μυαλό – Πεμ, 20 Ιαν 11, 02:21

ψιλοακουγα παλια
πολυ κομπλε ειναι
αλλα μπορω να πω και πολυ χαρντκορ για ταυτια μ

Το μικρό μπλε!
ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΜΥΑΛΑ!

δε_Witty_Pi – Πεμ, 20 Ιαν 11, 17:36

OneMoreΠέμπτη, 20 Ιαν. 2011, 01:38
Μπόμπα οι Deadlock! :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=5W5DDi5Bx5o&feature=mfu_in_order&list=UL

Needle – Πεμ, 20 Ιαν 11, 17:47

τωρα το εχουνε διαλυσει το σχημα?γενικα γουσταρα παρα πολυ τα κοματια τους

۩๑ ♫ •* Net_bman¨*•♫ ۩๑ Erasmia ۩๑ ♥
Unmod κλικα

δε_Witty_Pi – Πεμ, 20 Ιαν 11, 17:53

as sharp as a needleΠέμπτη, 20 Ιαν. 2011, 17:47
τωρα το εχουνε διαλυσει το σχημα?γενικα γουσταρα παρα πολυ τα κοματια τους :thumbup:

οχι δεν νομιζω,, παλια ακουγοταν οτι ετοιμαζουν και κατι! παντως ο αιρετικος σιγουρα κατι ετοιμαζει

δε_Witty_Pi – Τρι, 25 Ιαν 11, 21:56

updated!

B-Boy – Τρι, 3 Μαϊ 11, 18:01

επανω γιατι ζητηθηκε

Hip Hop is more than music, it’s a way of life
..Brain..το έχουν πολλοί.. σε λίγη ποσότητα..!
HATERS MAKE ME FAMOUS!!!
L

δε_Witty_Pi – Τρι, 3 Μαϊ 11, 18:59

B-BoyΤρίτη, 03 Μαϊ. 2011, 18:01
επανω γιατι ζητηθηκε :thumbup:

updated!

Φονικό Μηχάνημα – Τρι, 3 Μαϊ 11, 19:06

Disk – Τρι, 3 Μαϊ 11, 21:29

FREESTYLE_SOLDIER – Τρι, 3 Μαϊ 11, 21:48

Epitelous anoiksate kai ena thread ths prokophs pezakia ....
GIA ENA APO TA 2-3 PLEON ALI8UNA KAI ME PRAGMATIKA @@ HC RAPCORE SUGROTHMATA THS ELLADOS POU AKSUZOUN PRAGMATIKA. EUGE GIA AUTON POU TO ANOIKSE

B-Boy – Τρι, 3 Μαϊ 11, 21:50

FREESTYLE_SOLDIERΤρίτη, 03 Μαϊ. 2011, 21:48
Epitelous anoiksate kai ena thread ths prokophs pezakia ....
GIA ENA APO TA 2-3 PLEON ALI8UNA KAI ME PRAGMATIKA @@ HC RAPCORE SUGROTHMATA THS ELLADOS POU AKSUZOUN PRAGMATIKA. EUGE GIA AUTON POU TO ANOIKSE :thumbup: :thumbup:

Sir, Yes, Sir

Hip Hop is more than music, it’s a way of life
..Brain..το έχουν πολλοί.. σε λίγη ποσότητα..!
HATERS MAKE ME FAMOUS!!!
L

ΝτοZ – Τρι, 3 Μαϊ 11, 21:56

σωστο τοπικ, και πολυ γαματο κρου

fuck tha police coming straight from the underground...
http://www.youtube.com/watch?v=uWbXQQG9B6c&feature=share

δε_Witty_Pi – Πεμ, 5 Μαϊ 11, 10:47

FREESTYLE_SOLDIERΤρίτη, 03 Μαϊ. 2011, 21:48
Epitelous anoiksate kai ena thread ths prokophs pezakia ....
GIA ENA APO TA 2-3 PLEON ALI8UNA KAI ME PRAGMATIKA @@ HC RAPCORE SUGROTHMATA THS ELLADOS POU AKSUZOUN PRAGMATIKA. EUGE GIA AUTON POU TO ANOIKSE :thumbup: :thumbup:


αν και το εχω ανοιξει απο τον γεναρη!

Zarquon Dagobah System – Πεμ, 5 Μαϊ 11, 10:53

Σώτος DoZ_Τρίτη, 03 Μαϊ. 2011, 21:56
σωστο τοπικ, και πολυ γαματο κρου :bow:

"cuz if ya go platinum it's got nothin to do with luck , it just means that a million people are stupid as fuck....

Σελίδα: 1, 2, 3, 4, 5, 6